Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orchidea

Orchidea
Orchidea
160 perc / előkészület: 120 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sándor napra készült ez a süti, ezért a tetejére egy S-betűt kanyarítottam mákszemekből.
Erről is készült fotó. (Sőt a cukor probléma miatt a süti egyik felét édesítővel készítettem, a másik felét édesen.)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

ajánlat

Tipp: A puding lehet karamell is, így más ízű és színű, de finom sütink lesz. Az ízek és színek variálása végtelen... Ezért mondom én, hogy ugyanilyen sütit még egyszer nem sütök, csak hasonlót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 10 dkg margarint 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 cs sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 ek kanál kakaót teszünk.
  2. A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk, zsírozott vagy sütőmargarinozott tepsibe helyezzük, erre a mákos massza kerül.
  3. Mákos masszához 20 dkg mákot kevés tejjel leforrázunk, 10 dkg cukorral, reszelt almával és citromhéjjal ízesítve. Ezt befedjük a másik sárga lappal.
  4. Kókuszos masszához 3 tojás habbá vert fehérjébe 10 dkg cukrot teszünk, majd hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket, és 10 dkg langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna tésztalap.
  5. Minden tésztalapot villával megszurkálunk. Így összeállítva sütjük ki.
  6. Kihűlés után kenjük rá a közben elkészített és ugyancsak kihűlt krémet. A krémet a leírt hozzávalókból elkészítjük, melyet a barna tésztára kenünk. Tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.
  7. Így állítjuk össze tehát a süteményt: sárga tészta - mák - sárga tészta - kókusz - barna tészta - vaníliakém.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 69 929
elküldve: 29
receptkönyvben: 987
elkészítve: 16/32
Facebookon megjelent: 1

szakács

MorZsóka

Mióta szakács: 2011.03.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mákos-kókuszos sütemény, vaníliakrémes-mákos szelet

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sun, 2013-04-14 20:09

tényleg finom, még a legfinnyásabbak is bekebelezték egy jó adag tejszínhabbal :-)
Sajnos tényleg szétesik a kókuszkrém és barna tészta, a kókuszkrém túl száraz, nem tud hozzáragadni a tésztához, nálam a pedig a kakaó holland, abból 2 ek olyan sok, hogy csak úgy porzott a tésztám, kis extra tejföl megoldja persze, de nincs semmi, ami összehozza a kókuszt a tésztával. Legközelebb vagy több margarint teszek bele, vagy teszek rá egy kis lekvárt, és úgy a barna tészta, vagy, ebbe a részbe is teszek egy reszelt almát, nedvesítőnek...

Érdemes vele kísérletezni, mert a süti maga fantasztikusan finom! Köszi a receptet! :-)

evetke75
evetke75 Thu, 2012-12-27 10:00

Szia!
Szeretném megkérdezni,hogy kell-e állni a sütinek pl. felszeletelés előtt 1-2 nap?
Közben megsütöttem 1 napig állni hagytam. Szerintem nagyon jól néz ki látványra, ízre is finom, de a családomban nem szeretik a mákot(így az alját én eszem majd meg).

bernath52
MorZsóka / bernath52 Fri, 2013-01-04 20:57

Kedves evetke75 !
Helyes, hogy egy nap állni hagytad a már kész sütit. Így a vanília krém megdermed, s közben a felső lap megpuhul és szépen szeletelhető.
A mák helyett -merem ajánlani a diót !
Sikeres sütögetést! Jó étvágyat !
Üdv. MorZsóka

nomika
Nomika / nomika Mon, 2012-11-19 22:04

Nagyon mutatós és finom is, igaz egy kicsit száraz lett, nem tudom mi volt a gond? A felső lap leesik a kókusztöltelékről.

atina
atina Thu, 2012-06-14 07:28

Ezt a receptet választottam lányom egyik ballagási süteményének. Nagyon mutatós és mind mind benne van amit szeretünk, kókusz, mák, egy kis krém, mi kell még... :)

jucóka
Jucó / jucóka Sat, 2011-04-23 20:27

Köszönöm a receptet! Már délelőtt elkészültem vele, de csak most kóstoltuk meg! Nagyon fini lett.
Egy hibát ejtettem, valószínű, hogy nagyon megsütöttem és egy picit száraz, de az ízén nem ront semmit. Majd legközelebb jobban odafigyelek a sütési időre.

cukrasz_kata
cukrasz_kata Fri, 2011-04-22 19:00

Ma elkeszitettem en is ezt a csodalatos sutit.Finom es mutatos nagyon.
Kellemes husveti unnepeket! Kati

szalaine jucus
szalaine jucus Fri, 2011-04-22 14:17

Kedves Zsoka
ma megsütöttem ezt a fantasztikus süteményt! nagyon jol sikerült hàla a pontos jo recepthez ami a Te érdemed! köszönöm neked,nagyon nagy kedvencünké fog vàlni azt hiszem.
kellemes Husvéti ünnepekek kivànok neked
Jucus vagyok Svàjcbol

bernath52
MorZsóka / bernath52 Sun, 2011-04-24 20:37

Kedves jucus, kata, jucóka !

Szívből örülök sikeres sütögetéseteknek !
Megnyugtat, hogy Minden Sütögető Társamnak ajánlhatom ORCHIDEA sütimet vendégvárónak, locsolóknak a hímes tojás mellé.
További vidám-szép húsvéti ünnepeket !

MorZsóka

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-04-19 12:10

Kedves Zsóka!
Tiéd lett 2011. április 18. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

bernath52
MorZsóka / bernath52 Tue, 2011-04-19 12:32

Köszönöm ! Örülök !
Mindenkinek vidám locsolkodást ! Sok piros tojást a tarisznyákba !
Sikeres sütés-főzést!
Üdv: MorZsóka

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-04-18 21:42

Kedves Zsóka! Üdvözöllek közöttünk . Gratulálok az első receptedhez:)) Tök jól néz ki :))) Próba lesz az biztos. Üdv Edit

osztriga
OsztriGa / osztriga Mon, 2011-04-18 16:46

Ez igen!!! Nem semmi ez az ízkavalkád!! Lehet, hogy húsvéti vendégvárónak meg is sütöm!!
Mentettem!
Köszönet a receptért.
Üdv.: T.

1050
margarin 10 dkg
porcukor 5 dkg
tojássárgája 3 db
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tejföl 2 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 1 ek
mák 20 dkg
porcukor 10 dkg
alma 1 db
fahéj 1 késhegynyi
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 1 dl
tojásfehérje 3 db
kókuszreszelék 20 dkg
porcukor 10 dkg
margarin 10 dkg
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
porcukor 20 dkg
margarin 20 dkg
mák 2 dkg
kókuszreszelék 2 ek