r
Nosalty Logó

Orchidea

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MorZsóka
Orchidea
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 10534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    156.7 g

Zsír

  • Összesen
    634 g
  • Telített zsírsav
    228 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13250.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    5212 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1230 mg
  • Foszfor
    4684 mg
  • Nátrium
    1710 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1105.1 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

VÍZ

  • Összesen
    597 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3613 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2653 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 10534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 10 dkg margarint 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 cs sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 ek kanál kakaót teszünk.
  2. A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk, zsírozott vagy sütőmargarinozott tepsibe helyezzük, erre a mákos massza kerül.
  3. Mákos masszához 20 dkg mákot kevés tejjel leforrázunk, 10 dkg cukorral, reszelt almával és citromhéjjal ízesítve. Ezt befedjük a másik sárga lappal.
  4. Kókuszos masszához 3 tojás habbá vert fehérjébe 10 dkg cukrot teszünk, majd hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket, és 10 dkg langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna tésztalap.
  5. Minden tésztalapot villával megszurkálunk. Így összeállítva sütjük ki.
  6. Kihűlés után kenjük rá a közben elkészített és ugyancsak kihűlt krémet. A krémet a leírt hozzávalókból elkészítjük, melyet a barna tésztára kenünk. Tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.
  7. Így állítjuk össze tehát a süteményt: sárga tészta - mák - sárga tészta - kókusz - barna tészta - vaníliakém.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 391
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 72412
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 18.

Ajánló

Tipp: A puding lehet karamell is, így más ízű és színű, de finom sütink lesz. Az ízek és színek variálása végtelen... Ezért mondom én, hogy ugyanilyen sütit még egyszer nem sütök, csak hasonlót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MorZsóka 1 recept

Sándor napra készült ez a süti, ezért a tetejére egy S-betűt kanyarítottam mákszemekből. Erről is készült fotó. (Sőt a cukor probléma miatt a süti egyik felét édesítővel készítettem, a másik felét édesen.)

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...