r
Nosalty Logó

Orchidea

MorZsóka
Orchidea
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

1054
Kalória
15.7g
Fehérje
110.5g
Szénhidrát
63.4g
Zsír
59.7g
Víz
76.9g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
52.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 10534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    156.7 g

Zsír

  • Összesen
    634 g
  • Telített zsírsav
    228 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13250.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    5212 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1230 mg
  • Foszfor
    4684 mg
  • Nátrium
    1710 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1105.1 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

Víz

  • Összesen
    597 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3613 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2653 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 10534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 10 dkg margarint 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 cs sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 ek kanál kakaót teszünk.
  2. A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk, zsírozott vagy sütőmargarinozott tepsibe helyezzük, erre a mákos massza kerül.
  3. Mákos masszához 20 dkg mákot kevés tejjel leforrázunk, 10 dkg cukorral, reszelt almával és citromhéjjal ízesítve. Ezt befedjük a másik sárga lappal.
  4. Kókuszos masszához 3 tojás habbá vert fehérjébe 10 dkg cukrot teszünk, majd hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket, és 10 dkg langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna tésztalap.
  5. Minden tésztalapot villával megszurkálunk. Így összeállítva sütjük ki.
  6. Kihűlés után kenjük rá a közben elkészített és ugyancsak kihűlt krémet. A krémet a leírt hozzávalókból elkészítjük, melyet a barna tésztára kenünk. Tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.
  7. Így állítjuk össze tehát a süteményt: sárga tészta - mák - sárga tészta - kókusz - barna tészta - vaníliakém.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x32

Sándor napra készült ez a süti, ezért a tetejére egy S-betűt kanyarítottam mákszemekből. Erről is készült fotó. (Sőt a cukor probléma miatt a süti egyik felét édesítővel készítettem, a másik felét édesen.)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...