r
Nosalty Logó

Mentás-citromos-earl grey teás szelet

Nagy Szandra
Mentás-citromos-earl grey teás szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Lemon curd

Earl grey-vilmoskörte mousse

216
Kalória
6.4g
Fehérje
9g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
57.6g
Víz
187.1g
Koleszterin
431.3mg
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Lemon curd

Earl grey-vilmoskörte mousse

Összesen 216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Lemon curd

Earl grey-vilmoskörte mousse

Összesen 2608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Lemon curd

Earl grey-vilmoskörte mousse

Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    691.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1838 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2134 micro
Összesen 2608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 2/3 rész cukorral habbá verjük, a sárgáját a maradék 1/3-dal alaposan kihabosítjuk.
  2. A sárgájához keverjük az olajat, a felaprított mentalevelet, a forró vízzel elkevert citromlevelet.
  3. Apránként belekeverjük a teafűvel elkevert lisztet. Majd végül szépen óvatosan, de határozott mozdulatokkal belekeverjük a felvert fehérjét is.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezett keretben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Lemon curd

  1. A citromlében elkeverjük az édesítőt, a tojást és a tojássárgákat, majd a keményítőt is.
  2. Nagyon lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük.
  3. A zselatint 5x mennyiségű hideg vízben felduzzasztjuk.
  4. A meleg citrompudingba keverjük a hideg vajat.
  5. Mikróban a megduzzadt zselatint felmelegítjük, a krémbe keverjük.
  6. A krémet a kihűlt piskóta tetejére simítjuk, hűtőbe tesszük dermedni.

Earl grey-vilmoskörte mousse

  1. A körtét felkockázzuk, gyömbéres-vaníliás vízben puhára, de haraphatóvá főzzük. Ízlés szerint édesítjük.
  2. A tejben felforraljuk a teafűvet, kicsit hagyjuk hűlni, majd a tojássárgákkal és édesítővel együtt lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  3. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk és a meleg krémben elkeverjük. Langyosra hűtjük.
  4. A habtejszínt laza habbá verjük, belekeverjük a krémbe.
  5. A lemon curd tetejére oszlatjuk a lecsepegtetett kihűtött körtét (a levet fogjuk fel, isteni frissítő). Majd ráöntjük a krémet.
  6. A süteményt legalább 3-4 órára, de akár egy éjszakára is a hűtőbe tesszük.
  7. Dermedés után díszítjük, én fehércsokis mascarponehabbal és mentalevelekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20

Aki szereti az igazi angol teát citrommal és mentával bolondítva, annak főnyeremény ez a sütemény. A piskóta annyira finom aromás, hogy majdnem magában megette volna a család, ha nem vagyok szemfüles :).

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek