r
Nosalty Logó

Omlós fahéjas szilvatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós fahéjas szilvatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2842 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 711 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1834.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2038 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 2842 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet 1 evőkanál cukorral, sóval, a darabokra vágott vajjal, vízzel és az ecettel nyújtható, sima tésztává gyúrjuk, majd fél órára hűtőben pihentetjük.
  2. Közben a szilvát megmossuk, megfelezzük, és kimagozzuk.
  3. Egy kerek tortaformát kivajazunk.
  4. A tésztát kerekre kinyújtjuk, akkorára, hogy legalább 2 cm-es pereme is legyen.
  5. A szilvát a domború felével lefelé, sűrűn rárakjuk a tésztára.
  6. A sütő középső részén 10 percig sütjük.
  7. Közben a tejszínt a tojásokkal, a maradék cukorral és a fahéjjal összekevrjük, és ráöntjük a szilvára.
  8. Visszatesszük a sütőbe kb. 25-30 percre, majd kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 37331
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

Kicsiknek és nagyoknak, mindenkinek. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilva és a fahéj szerelme ebben a sütiben teljesedett ki nálam. Legyőzhetetlenek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek