Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós fahéjas szilvatorta

Omlós fahéjas szilvatorta
Omlós fahéjas szilvatorta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilva és a fahéj szerelme ebben a sütiben teljesedett ki nálam. Legyőzhetetlenek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kicsiknek és nagyoknak, mindenkinek. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet 1 evőkanál cukorral, sóval, a darabokra vágott vajjal, vízzel és az ecettel nyújtható, sima tésztává gyúrjuk, majd fél órára hűtőben pihentetjük.
  2. Közben a szilvát megmossuk, megfelezzük, és kimagozzuk.
  3. Egy kerek tortaformát kivajazunk.
  4. A tésztát kerekre kinyújtjuk, akkorára, hogy legalább 2 cm-es pereme is legyen.
  5. A szilvát a domború felével lefelé, sűrűn rárakjuk a tésztára.
  6. A sütő középső részén 10 percig sütjük.
  7. Közben a tejszínt a tojásokkal, a maradék cukorral és a fahéjjal összekevrjük, és ráöntjük a szilvára.
  8. Visszatesszük a sütőbe kb. 25-30 percre, majd kihűtjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 386
elküldve: 23
receptkönyvben: 453
elkészítve: 22/33
Facebookon megjelent: -

szakács

mazsulam

Mióta szakács: 2011.08.08.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas-szilvás lepény, szilvás-tejszínes pite

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mazsula
mazsula Tue, 2013-08-27 06:34

Persze! De szerintem ettől nem kell több cukrot tenned hozzá! :) Legalábbis, én ahol csak tehetem, ott csínján bánok vele! De ízlések és... Kóstold meg előre a tejfölt! :)
Írd meg, hogy ízlett!
Mosolygós napot!

hajnal24
hajnal24 Thu, 2012-06-14 21:48

Megsutottem es mind megettuk! Nagyon finom,ajanlani tudom mindenkinek. Koszonet a receptert.

mazsulam
mazsulam / mazsulam Tue, 2011-09-27 15:16

Szia! Örülök, hogy ízlett! :) Szerintem nem lesz vele gond, attól, hogy nem raktad be a hűtőbe. Nálunk sem fogyott el aznap és én sem tettem be. Viszont, most nincs is olyan nagy meleg. De biztos, ami biztos, jobb berakni! :)

gerenzso
gerenzso Tue, 2011-09-27 12:45

Szia!
Megsütöttem tegnap a tortát tegnap, isteni lett. De nem tettem hűtőbe a maradékot, valahogy eszembe sem jutott. Nem csináltam korábban tejszínes sült tortákat.
Hűtőben kell tárolni?
Köszi a választ!

mazsulam
mazsulam / mazsulam Fri, 2011-09-16 12:16

Szia!
Igen habtejszín. Én nem vertem fel, szerintem felesleges is. A 1,2 dl nekem elég volt ennyi szilvához, a lényeg, hogy majdnem ellepje őket. Ha kevésnek látod, akkor nyugodtan növeld a mennyiséged, nem rontja el! :)

zczszilvi
zczszilvi Fri, 2011-09-16 11:44

Szia!

Biztos butaságot kérdezek, de a tejszín ugye habtejszín? Ha igen,akkor fel kell verni?...mert egyébként kevésnek túnik nekem az 1,2 dl. Előre is köszönöm!

711
finomliszt 25 dkg
cukor 5 dkg
1 késhegynyi
vaj 10 dkg
víz 8 ek
ecet 2 tk
szilva 1 kg
habtejszín 1.2 dl
tojás 2 db
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 1 ek