Omlós fahéjas szilvatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
711
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2842
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 271.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 510 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
711
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 143.8 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 738 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1834.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.4 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1085.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1429 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 107 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 370 mg
-
Retinol - A vitamin: 1249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2038 micro
-
β-crypt 338 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1218 micro
Összesen
2842
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet 1 evőkanál cukorral, sóval, a darabokra vágott vajjal, vízzel és az ecettel nyújtható, sima tésztává gyúrjuk, majd fél órára hűtőben pihentetjük.
- Közben a szilvát megmossuk, megfelezzük, és kimagozzuk.
- Egy kerek tortaformát kivajazunk.
- A tésztát kerekre kinyújtjuk, akkorára, hogy legalább 2 cm-es pereme is legyen.
- A szilvát a domború felével lefelé, sűrűn rárakjuk a tésztára.
- A sütő középső részén 10 percig sütjük.
- Közben a tejszínt a tojásokkal, a maradék cukorral és a fahéjjal összekevrjük, és ráöntjük a szilvára.
- Visszatesszük a sütőbe kb. 25-30 percre, majd kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 37331
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.
Ajánló
Kicsiknek és nagyoknak, mindenkinek. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Szilva és a fahéj szerelme ebben a sütiben teljesedett ki nálam. Legyőzhetetlenek.