Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós csirkemell aszalt paradicsomos-kapribogyós mártásban

Omlós csirkemell aszalt paradicsomos-kapribogyós mártásban
Omlós csirkemell aszalt paradicsomos-kapribogyós mártásban
gyors recept | szponzorált tartalom
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodásan omlós és puha csirkemell receptet mutatunk nektek, amit a krémes, aszalt paradicsomos-kapribogyós szaft tesz még ellenállhatatlanabbá. Próbáljátok ki, kiváló választás lehet az első esős, őszi napokra!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a bazsalikommal, a fokhagymaporral, valamint sóval-borssal. A csirkeszeleteket megforgatjuk a lisztben, majd az olívaolajon lepirítjuk mindkét oldalukon.
  2. Kiszedjük a csirkét, a hátramaradt zsiradékra pedig rádobjuk a felaprított szárított paradicsomot és a kapribogyót. Egy pár percet pároljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és felöntjük az alaplével, valamint a habtejszínnel.
  3. Egy kicsit összefőzzük, majd visszatesszük a csirkeszeleteket, és lefedve alacsony lángon 20 percet főzzük. Amikor letelt, levesszük a fedőt, és további 10 percet főzzük így, míg a szaft besűrűsödik.
  4. Frissen aprított bazsalikommal megszórjuk, és rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 143
össznézettség: 3 856
elküldve: 4
receptkönyvben: 133
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

613
csirkemell filé 75 dkg
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
szárított paradicsom 15 dkg
kapribogyó 5 dkg
zöldség alaplé 4 dl
habtejszín 2 dl
bazsalikom 0.5 csokor