r
Nosalty Logó

Omlós csirkemell aszalt paradicsomos-kapribogyós mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Omlós csirkemell aszalt paradicsomos-kapribogyós mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2494 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    17213 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 624 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6659.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    2383 mg
  • Nátrium
    3024 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1890 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    68853 micro
  • Lut-zea
    3842 micro
Összesen 2494 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4041 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a bazsalikommal, a fokhagymaporral, valamint sóval-borssal. A csirkeszeleteket megforgatjuk a lisztben, majd az olívaolajon lepirítjuk mindkét oldalukon.
  2. Kiszedjük a csirkét, a hátramaradt zsiradékra pedig rádobjuk a felaprított szárított paradicsomot és a kapribogyót. Egy pár percet pároljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és felöntjük az alaplével, valamint a habtejszínnel.
  3. Egy kicsit összefőzzük, majd visszatesszük a csirkeszeleteket, és lefedve alacsony lángon 20 percet főzzük. Amikor letelt, levesszük a fedőt, és további 10 percet főzzük így, míg a szaft besűrűsödik.
  4. Frissen aprított bazsalikommal megszórjuk, és rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 456
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 15024
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodásan omlós és puha csirkemell receptet mutatunk nektek, amit a krémes, aszalt paradicsomos-kapribogyós szaft tesz még ellenállhatatlanabbá. Próbáljátok ki, kiváló választás lehet az első esős, őszi napokra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek