Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás-sherrys kacsa

Olívás-sherrys kacsa
Olívás-sherrys kacsa
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A frissen sült ropogós kacsasültnek kevés párja van a világon. Igazi ízorgia, a klasszikus konyha mesterdarabja, mégis számos módon variálható és fűszerezhető. Elkészítése nem bonyolult, de egy kis odafigyelést kíván.Kínáljunk mellé krokettet vagy krumplipürét.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Áztassuk meleg vízbe az olajbogyót. Sózzuk-borsozzuk a kacsát kívülről és belülről is. Kötözzük össze konyhai spárgával. Tegyük egy tepsibe, és szurkáljuk meg egy villával. Süssük kb. 1 órán át.
  2. Közben pároljuk puhára az olajon egy tűzálló tálban a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát.
  3. A kacsát vágjuk darabokra, emeljük ki a gerincét és a bordáit. A húsdarabokat tegyük tűzálló tálba. A tepsiben kisült zsírt is öntsük a tálba, majd öntsük a tepsibe a levest, kapargassuk fel a leragadt húsdarabkákat, és ezt a levet szűrjük a kacsára.
  4. Vegyük ki a vízből az olajbogyót, és a borral, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel együtt adjuk a kacsához. Sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük még 1 órán át, míg a kacsa meg nem puhul. Forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 063
elküldve: 4
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres kacsasült, fehérborban párolt kacsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

612
kacsahús 2.5 kg
zöld olajbogyó 50 g
csirke alaplé 180 ml
fehérbor 60 ml
sárgarépa 2 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 ek
kakukkfű 0.5 tk
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint