r
Nosalty Logó

Olívás-sherrys kacsa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
TV Paprika
Olívás-sherrys kacsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 612 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3671 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2011 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 612 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    460.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9470.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    5176 mg
  • Nátrium
    2901 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    2142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1811 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    1368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12064 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 3671 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Áztassuk meleg vízbe az olajbogyót. Sózzuk-borsozzuk a kacsát kívülről és belülről is. Kötözzük össze konyhai spárgával. Tegyük egy tepsibe, és szurkáljuk meg egy villával. Süssük kb. 1 órán át.
  2. Közben pároljuk puhára az olajon egy tűzálló tálban a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát.
  3. A kacsát vágjuk darabokra, emeljük ki a gerincét és a bordáit. A húsdarabokat tegyük tűzálló tálba. A tepsiben kisült zsírt is öntsük a tálba, majd öntsük a tepsibe a levest, kapargassuk fel a leragadt húsdarabkákat, és ezt a levet szűrjük a kacsára.
  4. Vegyük ki a vízből az olajbogyót, és a borral, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel együtt adjuk a kacsához. Sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük még 1 órán át, míg a kacsa meg nem puhul. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2349
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olívás-sherrys kacsa
TV Paprika 35 recept

A frissen sült ropogós kacsasültnek kevés párja van a világon. Igazi ízorgia, a klasszikus konyha mesterdarabja, mégis számos módon variálható és fűszerezhető. Elkészítése nem bonyolult, de egy kis odafigyelést kíván.Kínáljunk mellé krokettet vagy krumplipürét.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?