r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb pezsgős párolt káposztával és hagymás burgonyával

Katharosz
Sült kacsacomb pezsgős párolt káposztával és hagymás burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

kacsasült

tört krumpli

pezsgős káposzta

1034
Kalória
29.7g
Fehérje
67.8g
Szénhidrát
71.5g
Zsír
600g
Víz
136.8g
Koleszterin
11.6g
Élelmi rost
21.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

kacsasült

tört krumpli

pezsgős káposzta

Összesen 1034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

kacsasült

tört krumpli

pezsgős káposzta

Összesen 4145 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

kacsasült

tört krumpli

pezsgős káposzta

Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    600 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 1034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.7 g

Zsír

  • Összesen
    286.2 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1898 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    271.2 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    2400 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1032 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    875 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    514 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8051 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4028 micro
Összesen 4145 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

kacsasült

  1. A megtisztított combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy zsírral kikent kacsasütőtálba rakosgatjuk a bőrével lefelé fordítva. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, majd kb. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  2. Sülés közben ellenőrizzük, amikor már puhulni kezd, visszafordítjuk a combokat, és ropogós-pirosra sütjük. Mivel én az eredeti zománcozott kacsasütőt használom, ebben szinte a végéig lefedve marad, de így is megpirul. Akinek nincs ilyen, az a puhulás után takarja ki, és süsse pirosra.
  3. Közben a jól megmosott burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük. Amíg a burgonya fő, egy nagy fej vöröshagymát finomra vágunk, és kb. 5 dkg zsíron kevés sóval megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával.
  4. A leszűrt burgonyát meghámozzuk, rátesszük a hagymás zsírra, összetörjük rajta, majd egybeforgatjuk, ha szükséges, utána ízesítjük.
  5. A másik fej hagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a vékony szálasra szelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük. Ezután lefedve párolni kezdjük, cukorral ízesítjük, és néha megkeverjük, vigyázva rá, hogy le ne ragadjon.
  6. Ha a levét kellően elfőtte, kevés pezsgővel pótoljuk a folyadékot, csak annyira pároljuk meg, hogy kissé ress maradjon a káposzta, majd ecettel beállítjuk az ízét.
  7. Végül a ropogós kacsacombokat a hagymás tört burgonyával és a pezsgős káposztával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy igazi ünnepi klasszikus étel, nálunk ilyenkor ez is felkerül az asztalra. A kezdő háziasszonyok figyelmébe ajánlom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek