r
Nosalty Logó

Olívás és paradicsomos bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dorcus89
Olívás és paradicsomos bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2475 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5508 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 411 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7786.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    5894 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 2475 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3376 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet beletesszük egy nagy tálba, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat.A tejbe belekeverjük a cukrot, majd langyosra mikrózzuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, szalvétával lefedve 1-2 percig hagyjuk.
  2. Ha beindult az élesztő, beleöntjük a lisztes keverékbe, és robotgéppel elkezdjük gyúrni addig, amíg el nem válik a táltól.
  3. Ezután 30 percig kelni hagyjuk.
  4. Majd kettéválasztjuk a tésztát. Az egyik részt visszatesszük a tálba, hozzáadjuk a felszeletelt aszalt paradicsomot meg egy kis lisztet, és újból átgyúrjuk. Ugyanezt tesszük a másikkal is, de ahhoz olívát adunk hozzá.
  5. Majd egy sütőpapíros tepsire tesszük a tésztát, és bagett formájúra "gyurmázzuk". Ezután letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük 30 perc alatt.
  6. Vízzel lekenjük, és 190 fokos sütőben fél óráig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3949
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olívás és paradicsomos bagett
dorcus89 81 recept

Mivel aszaltam paradicsomokat, ezért szerettem volna kenyérben is kipróbálni. Ez lett belőle. Nem mindenki szereti nálunk az olívát, ezért lett külön sütve, de egybe is mehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!