Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás kenyér

Olívás kenyér
Olívás kenyér
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük ezt a kenyeret, így vacsorára sütöttem egyet.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű hozzávalókat dagasztógép táljába mérjük (kivéve az olajbogyót). Lágy tésztát dagasztunk belőle.
  2. Fél óráig kelesztjük a dagasztógép táljában letakarva, majd újra átdagasztjuk.
  3. Újabb fél órás kelesztés után hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott olajbogyót is, beledagasztjuk a tésztába.
  4. A tésztából (még mindig lágy), kenyeret formálunk, és sütőformába tesszük, addig kelesztjük, míg a sütő felforrósodik.
  5. 210 fokos sütőben 10 percig, majd 190 fokra mérsékelve a hőt még 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15x8 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 071
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

olajbogyós kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

214
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 dkg
kenyérliszt BL80 20 dkg
víz 1.5 dl
görög joghurt 1 dl
olívaolaj 1 ek
fekete olajbogyó 8 dkg
1 teáskanál
méz 1 teáskanál
kakukkfű 1 kk
oregánó 1 kk
instant élesztő 5 g