r
Nosalty Logó

Ciabatta egyszerűen MissEve konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Ciabatta egyszerűen MissEve konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    2712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 1105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6597.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    5423 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 2210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük el a lisztet a sóval. Az élesztőt olvasszuk fel a langyos vízben. Öntsük össze a kettőt, kicsit keverjük el, és hagyjuk állni 10 percig.
  2. A robotgép dagasztókarjával kezdjük el alacsony fokozaton dagasztani. Akkor jó, ha egy könnyű tésztát kapunk, ami elválik az edény falától.
  3. Kenjünk ki egy edényt olívaolajjal, és borítsuk át ide a tésztát (sokszor csinálom jénaiban, hogy lássam, mi zajlik odabent). Forgassuk meg néhányszor, hogy mindenhol érje az olaj a felületét, majd zárjuk le az edényt fóliával, és hagyjuk állni 1 órát.
  4. Félidőben kezdjük el előmelegíteni a sütőt 250 C fokra (vagy legmagasabb fokozatra) lesz szükség.
  5. A tészta kb. kétszeresére fog kelni. Még az edényben érdemes belekeverni a tetszőlegesre felvágott vagy egészben hagyott olajbogyókat.
  6. Ezután szedjük ki a tésztát egy kilisztezett felületre, és gyúrjuk át kicsit. Vágjuk ketté, és formázzunk belőlük rudakat, majd tekerjük meg őket 3-szor.
  7. Helyezzünk sütőpapírt a tepsi aljára, és enyhén lisztezzük be. Helyezzük rá a megcsavart ciabattákat, és szórjuk meg őket kukoricadarával.
  8. Tegyük a 250 C fokos sütőbe, és kb. 20 percig süssük. Ha kész, a felszíne aranybarna és ropogós. Jó étvágyat! :-)
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7854
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 21.

Ajánló

Sajttálakhoz, szalámikhoz fenséges! Frissen, melegen, ropogósan tálald!

Receptkategóriák

Ez egy egyszerű, és lenyűgöző vendégváró! Sajtokkal, szalámikkal, házi készítésű vajkrémemmel mindig megörvendeztetem a családot/ barátokat :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!