Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ciabatta egyszerűen MissEve konyhájából

Ciabatta egyszerűen MissEve konyhájából
Ciabatta egyszerűen MissEve konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy egyszerű, és lenyűgöző vendégváró! Sajtokkal, szalámikkal, házi készítésű vajkrémemmel mindig megörvendeztetem a családot/ barátokat :-)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Sajttálakhoz, szalámikhoz fenséges! Frissen, melegen, ropogósan tálald!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük el a lisztet a sóval. Az élesztőt olvasszuk fel a langyos vízben. Öntsük össze a kettőt, kicsit keverjük el, és hagyjuk állni 10 percig.
  2. A robotgép dagasztókarjával kezdjük el alacsony fokozaton dagasztani. Akkor jó, ha egy könnyű tésztát kapunk, ami elválik az edény falától.
  3. Kenjünk ki egy edényt olívaolajjal, és borítsuk át ide a tésztát (sokszor csinálom jénaiban, hogy lássam, mi zajlik odabent). Forgassuk meg néhányszor, hogy mindenhol érje az olaj a felületét, majd zárjuk le az edényt fóliával, és hagyjuk állni 1 órát.
  4. Félidőben kezdjük el előmelegíteni a sütőt 250 C fokra (vagy legmagasabb fokozatra) lesz szükség.
  5. A tészta kb. kétszeresére fog kelni. Még az edényben érdemes belekeverni a tetszőlegesre felvágott vagy egészben hagyott olajbogyókat.
  6. Ezután szedjük ki a tésztát egy kilisztezett felületre, és gyúrjuk át kicsit. Vágjuk ketté, és formázzunk belőlük rudakat, majd tekerjük meg őket 3-szor.
  7. Helyezzünk sütőpapírt a tepsi aljára, és enyhén lisztezzük be. Helyezzük rá a megcsavart ciabattákat, és szórjuk meg őket kukoricadarával.
  8. Tegyük a 250 C fokos sütőbe, és kb. 20 percig süssük. Ha kész, a felszíne aranybarna és ropogós. Jó étvágyat! :-)
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 172
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

MissEve

Mióta szakács: 2012.06.29.
18 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

olívás kenyér, olívás ciabatta, olasz kenyér, olasz fehér kenyér, olasz cipó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1105
finomliszt 500 g
2 teáskanál
víz 4 dl
élesztő 25 g
olívaolaj 3 ek
olajbogyó 10 dkg
kukoricadara 2 teáskanál