r
Nosalty Logó

Olaszos paradicsomleves kakukkfűvel

Elaichi
Olaszos paradicsomleves kakukkfűvel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

218
Kalória
6.9g
Fehérje
9g
Szénhidrát
17.8g
Zsír
404.2g
Víz
19.8g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 872 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4883 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    3658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1616.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    2780 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 872 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    874 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg a friss, érett paradicsomjainkat, majd kereszt alakban metsszük be az alsó fertályukat. Tegyük őket egy nagyobb lábosba vagy tálba, és öntsünk rájuk forró vizet. Körülbelül negyed óra múlva vegyük ki őket a vízből, és húzzuk le a héjukat, könnyen le fog jönni.
  2. Tegyük őket a leveses fazékba, és forraljuk fel egy liter vízzel, illetve a sóval és a cukorral.
  3. Miután felforrt, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, adjuk hozzá a kakukkfüvet, és főzzük puhára a paradicsomokat.
  4. Ha a paradicsomok megpuhultak, adjunk hozzá körülbelül 4-5 evőkanálnyi olívaolajat, majd pürésítsük botmixerrel (vagy turmixgépben, ha nincs botmixerünk).
  5. Kóstoljuk meg, hogy elég ízletes-e. Ha jó érett volt a paradicsom, akkor elvileg egy kanál cukor elég hozzá, mert ez inkább egy sós-savanykás leves, de aki édesebbben szereti, nyugodtan adjon még hozzá cukrot (vagy ízlés szerint édesítőszert, bár én azt nem használok).
  6. Forraljuk további 5 percet, majd zárjuk el a hőt. Szórjuk meg frissen őrölt borssal. Tálaláskor tegyünk a leveshez a tányérokba egy-egy félbevágott mini mozzarellagolyót, majd öntsünk rá még egy kevés olívaolajat, végül díszítsük friss bazsalikomlevelekkel. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p

Egy könnyű, finom, nyárias levesre vágytam és volt egy csomó friss, érett paradicsom a hűtőben, illetve friss kakukkfű és bazsalikom, meg egy pár, mini bivaly mozzarella...ez lett belőle. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...