Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos paradicsomleves kakukkfűvel

Olaszos paradicsomleves kakukkfűvel
Olaszos paradicsomleves kakukkfűvel
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű, finom, nyárias levesre vágytam és volt egy csomó friss, érett paradicsom a hűtőben, illetve friss kakukkfű és bazsalikom, meg egy pár, mini bivaly mozzarella...ez lett belőle. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nyárestéken a kertben/teraszon, egy pohár száraz fehérbor és egy szelet friss, rusztikus olasz kenyér kíséretében (pl. ciabatta) tökéletes vacsora!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a friss, érett paradicsomjainkat, majd kereszt alakban metsszük be az alsó fertályukat. Tegyük őket egy nagyobb lábosba vagy tálba, és öntsünk rájuk forró vizet. Körülbelül negyed óra múlva vegyük ki őket a vízből, és húzzuk le a héjukat, könnyen le fog jönni.
  2. Tegyük őket a leveses fazékba, és forraljuk fel egy liter vízzel, illetve a sóval és a cukorral.
  3. Miután felforrt, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, adjuk hozzá a kakukkfüvet, és főzzük puhára a paradicsomokat.
  4. Ha a paradicsomok megpuhultak, adjunk hozzá körülbelül 4-5 evőkanálnyi olívaolajat, majd pürésítsük botmixerrel (vagy turmixgépben, ha nincs botmixerünk).
  5. Kóstoljuk meg, hogy elég ízletes-e. Ha jó érett volt a paradicsom, akkor elvileg egy kanál cukor elég hozzá, mert ez inkább egy sós-savanykás leves, de aki édesebbben szereti, nyugodtan adjon még hozzá cukrot (vagy ízlés szerint édesítőszert, bár én azt nem használok).
  6. Forraljuk további 5 percet, majd zárjuk el a hőt. Szórjuk meg frissen őrölt borssal. Tálaláskor tegyünk a leveshez a tányérokba egy-egy félbevágott mini mozzarellagolyót, majd öntsünk rá még egy kevés olívaolajat, végül díszítsük friss bazsalikomlevelekkel. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 678
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Elaichi

Mióta szakács: 2015.09.01.
15 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz paradicsomleves, kakukkfüves paradicsomleves, paradicsomleves friss paradicsomból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

218
paradicsom 6 közepes db
víz 1 l
cukor 1 ek
2 kk
kakukkfű 1 kk
bazsalikom 3 levél
fekete bors 0.25 kk
olívaolaj 6 ek
mozzarella 10 dkg