Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz téli szélesmetélt

Olasz téli szélesmetélt
Olasz téli szélesmetélt
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem családjában már hagyománya van ennek a remek tésztaételnek, ezért én is megtanultam az elkészítését (a férjem nagy örömére:) ). Igazán egyszerű és nagyszerű tésztaétel a téli hideg estékre. Házilag készített szélesmetélttel az igazi!:)

hozzávalók / 4 adag

Mártás

Tészta

ajánlat

Tálaláskor meghinthetjük egy kevés apróra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Mártás

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy nagyobb edényben 1 ek. zsíron megpirítjuk. Szűrőkanállal egy tálba kiszedjük.
  2. Ugyanebben az edényben újabb 1 ek. zsíron a darált húst is megpirítjuk, majd beletesszük a felaprított kolbászt, és ezzel is pirítjuk, míg a zsírja kissé kiolvad. Hozzáadjuk a már megpirult zöldségeket, és átforgatjuk.
  3. Ezután a paradicsompüré kerül bele, ezzel is kissé pirítjuk még, majd öntsük hozzá a fehérbort, és hagyjuk, hogy az odasült pörköket kissé fellazítsa. A vízből és leveskockából készített leves alapot is beleöntjük, majd fűszerezzük a babérlevéllel, kevés szerecsendióval, ízlés szerint sóval és borssal.
  4. Ha a levét úgy 2/3-ára beforrta és a hozzávalók is megpuhultak, akkor tehetjük bele a vajat, melyet olvadásig keverünk benne. Még egyszer megkóstoljuk, és ha szükséges, még ízesíthetjük egy kis sóval és borssal.
  5. Ha a mártás kész, akkor hozzáforgatjuk a tésztát, folyamatos keverés mellett kicsit forraljuk, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet. Ezután tálalhatjuk.

Szélesmetélt

  1. Amíg a mártás forr, elkészítjük a szélesmetéltet. A lisztből, tojásokból kevés sóval ruganyos tésztát gyúrunk, majd három egyenlő részre osztjuk, és egyenként vékonyra nyújtjuk, feltekerjük, és kb. fél cm szélességűre szeljük. Meghintjük liszttel, és szétrázzuk a tésztatekercseket.
  2. Egy lábasban vizet forralunk, melybe sót és olajat teszünk, majd ha felforrt, beletesszük a tésztát kisebb adagokban (nehogy összeragadjon), és folyamatos keverés mellett (kb. 3-5 perc alatt, újraforrástól számítva) készre főzzük, és leszűrjük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 265
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha boszorkánya

Mióta szakács: 2012.03.02.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi szélesmetélt paradicsomos húsos szósszal, fehérboros-paradicsomos szósz tésztával, házi tészta paradicsomos darált húsos szósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

820
darált sertéshús 30 dkg
kolbász 10 dkg
mangalica zsír 2 ek
sárgarépa 1 nagy db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
sűrített paradicsom 2 dkg
fehérbor 1 dl
babérlevél 1 db
szerecsendió 2 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
leveskocka 1 db
víz 5 dl
finomliszt 30 dkg
tojás 3 db
1.5 kávéskanál