r
Nosalty Logó

Milánói spagetti ahogy Anyanyul készíti

Jutka41
Milánói spagetti ahogy Anyanyul készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1776
Kalória
99.2g
Fehérje
159.8g
Szénhidrát
81.2g
Zsír
244.1g
Víz
217.5g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1776 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 7098 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4273 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1117 mg
  • Nátrium
    2032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    26038 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1776 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    396.6 g

Zsír

  • Összesen
    324.6 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17091.9 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    670 mg
  • Kálcium
    2970 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    4467 mg
  • Nátrium
    8129 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    639 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    976.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1565 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1902 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1282 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    3376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    104154 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 7098 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3983 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk a húst, majd ledaráljuk.
  2. Összevágjuk a vöröshagymát, majd kicsit megdinszteljük.
  3. Belerakjuk a húst, amíg kifehéredik, addig keverjük /kicsit sütjük/.
  4. Beletesszük a kolbászt kis kockára vágva, kevés vizzet öntünk alá, beletesszük a fűszereket.
  5. Amikor már jó a hús, akkor rakjuk bele a kockára vágott párizsit.
  6. Ha lefőtte az összes vizet, akkor beleöntjük a sűrítettparadicsomot meg a ketchupot. Így pár percig rottyogtatjuk még.
  7. Aki kicsit édesebben szereti, pici cukrot lehet bele rakni.
  8. Kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük.
  9. Jénaiba vagy tepsibe beleöntjük a tésztát és rá a húst.
  10. Összekeverjük, reszelünk rá sajtot, és sütjük kb.15-20 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Az én lányaim nagyon szeretik. A fűszerezése variálható, ki mennyire szereti a fűszeres ételeket. Lehet bele még gombát is rakni. Aki nem szereti paradicsomosan, az kihagyhatja belőle a ketchupot. Mi, amikor kitálalom, még szoktunk rakni rá ketchupot.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...