Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz paradicsomleves

Olasz paradicsomleves
Olasz paradicsomleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ősz = takaró alatt begubózás forró levessel

Na, ez a leves is pont ilyen alkalomra készült. Eleinte meg sem akartam csinálni, mondván, hogy amúgy sem szeretem a paradicsomlevest, akkor meg minek csináljak még külön ilyet magamnak? De nem csalódtam, hogy megcsináltam, sőt! Kifejezetten nagyon jól is esett, mivel teljességgel NEM HASONLÍT az általam ismert széjjel cukrozott, émelyítő paradicsomos izére, amit néhol levesként adnak el.

Ez jobb, ezt egye mindenki!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajat felmelegítjük egy lábasban közepes lángon, majd hozzáadjuk a kolbászt, és egy kicsit megsütögetjük a forró olajban.
  2. Ehhez hozzáadjuk a feldarabolt zellerszárat, répát, gombát, hagymát, babérlevelet, oregánot, bazsalikomot, és ha szükségesnek érezzük, sót és borsot, majd kavargatjuk 4-5 percig, hogy a zöldségek kicsit megpuhuljanak, legvégén a fokhagymát is beletesszük.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot és az alaplevet, jól elkeverünk mindent, majd lassú tűzön, lefedve főzöcskézzük, amíg majdnem minden teljesen megpuhul, és ekkor hozzáadjuk a tésztát is a leveshez.
  4. Ha minden teljesen megpuhult már és a fűszerezés is kedvünknek való, akkor már lehet is tálalni, esetleg egy kis reszelt sajttal és bazsalikommal a tetején.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 575
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
102 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parileves, bazsalikomos paradicsomleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

400
olívaolaj 1 ek
kolbász 100 g
halványító zeller 1 közepes szár
vöröshagyma 0.5 közepes db
csiperkegomba 5 kis db
sárgarépa 1 közepes db
sűrített paradicsom 50 g
babérlevél 1 db
fokhagyma 1 gerezd
alaplé 1.5 l
kagylótészta 15 g
oregánó 0.5 teáskanál
bazsalikom 0.5 teáskanál