r
Nosalty Logó

Olasz kiflik töltve Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Olasz kiflik töltve Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 461 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 461 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7011.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    5482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 2761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A fenti sorrendbe beletesszük a kenyérsütő gépbe a hozzávalókat, kelesztő/dagasztó programra állítjuk (aki kézzel gyúrja össze, puha -de nem lágy- rugalmas tésztát kell készíteni).
  2. Ha megkelt, lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, kevés liszttel átgyúrjuk.
  3. Kb. 2-3 mm vékonyra, kör alakban kinyújtjuk.
  4. 16 egyenlő cikkekre vágjuk.
  5. A szélesebb részre ráhelyezzük a gépsonkát vagy a tarját, 1 szelet sajtot, és feltekerjük (ha kell, egyenként vékonyítsuk el a tészát, de ne lógjon ki a töltelék).
  6. Vajjal alaposan kikenttepsibe rakjuk, ne szorosan, mert a sülés során még kelni fog.
  7. Olvasztott vajjal megkenjük a kész kifliket, sajtot reszelünk rá.
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2893
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

A tetejére tehetünk kevés fokhagymagranulátumot, ízlésünk szerinti magokat, snidlinget, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, egyszerű vacsora. A gép elvégzi helyettem a munka nagy részét, a többi már gyorsan megy. Nagyon finom langyosan, puha könnyű kiflik lesznek belőle. Ha marad belőle, másnap a mikróban néhány pillanat alatt megmelegítem. A vajas lekenés miatt ne várjunk arra, hogy aranysárga legyen, mert akkor túlsütöttük! Mivel a sütési idő sütőnként változik, így a kb. időt tudtam csak megadni. Tapintással szoktam megállapítani, mikor sült meg, ezért jelöltem közepes nehézségűre. Kell egy pici tapasztalat hozzá...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?