r
Nosalty Logó

Vízen kullogó ahogy Ágicámdrágám készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágicámdrágám
Vízen kullogó ahogy Ágicámdrágám készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 895 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5367 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 350 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 895 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    265.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2330.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1206 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2429 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 5367 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt pici só és cukor hozzáadásával.
  2. Lisztet 25 dkg margarinnal és 4 tojás sárgájával és a felfuttatott élesztővel bedagasztjuk.
  3. Kilisztezett konyharuhába tesszük a tésztát. A konyharuha négy csücskét összekötjük, nyújtófára ráakasztjuk, és belelógatjuk egy nagyobb fazék vízbe, hogy megfelelően belelógjon, mert a vízben kell megkelnie.
  4. Amikor megkelt /feljön a víz tetejére/, kristálycukorral megszórt nyújtódeszkán kinyújtjuk félbe, majd megint félbe hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük, az utolsó nyújtás után négyszögletesre vágjuk, és közepébe szilvalekvárt teszünk. Félbehajtjuk, vagy kifliket is formálhatunk belőle.
  5. 180 fokos sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2983
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vízen kullogó ahogy Ágicámdrágám készíti
Ágicámdrágám 31 recept

A régi receptek közötti keresés közben akadtam rá a vízen kullogóra. Évek óta nem sütöttem, így el is felejtődött, pedig régen sokat csináltam, és a kedvelt kelt tésztás sütemények közé tartozott. Az eredetére már nem emlékszem, a recept is írógépen készült valamikor.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek