Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Okra savanyúság

Okra savanyúság
Okra savanyúság
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leginkább a savanyított paprikára hasonlít, de kicsit a csemegeuborkára is. Enyhén fűszeres, nem csípős. Nyúlós-ragadós állaga nincsen. Ez a mennyiség egy 1 literes befőttesüveget tölt meg. 3,5 teáskanál savanyúság fűszerkeveréket is használhatunk az itteni fűszerek helyett, ha az van otthon.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Olívabogyó helyett előételnek, rágcsálnivalónak és savanyúságnak mind megfelel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az okrát megmossuk, és a végeiből fél centit levágunk. Papírtörlőn vagy tiszta konyharuhán hagyjuk megszáradni. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk és félretesszük.
  2. Csírátlanítjuk az üveget. Kimoshatjuk mosogatószerrel, hagyjuk megszáradni, és forró vízzel teletöltjük. Hagyjuk legalább 10 percig állni.
  3. Közben a vizet, ecetet, sót, cukrot felforraljuk, és addig főzzük, míg a só és cukor elolvad.
  4. A mustárport, koriandert, pirospaprikát, édesköményport, zellersót és borsot egy csészében összekeverjük. Hozzáadunk egy-két evőkanálnyi ecetes vizet, és csomómentesre keverjük. A fűszereket az ecetes vízbe keverjük.
  5. Az üvegből kiöntjük a forró vizet, és egy konyharuhára vagy deszkára helyezzük. A befőttesüveget az oldalára fektetjük, és belehelyezzük az okrákat és a fokhagymagerezdet. Fa- vagy műanyag pálcikákat használhatunk az okrák leszorítására.
  6. Az okrákra öntjük a fűszeres ecetes vizet, és forró vízzel felönthetjük még, ha szükséges.
  7. Lezárjuk az üveget, és hagyjuk kihűlni. Hűvös, sötét helyen tároljuk pár hétig fogyasztás előtt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 645
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyított okra, különleges savanyúság, ecetes okra

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

A.Eszter
A.Eszter Mon, 2016-09-26 14:15

Kedves sWaddyWaddy!
Egy nagyon alap kérdésem lenne, hol lehet okrához hozzá jutni?
Köszönöm!
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2016-09-29 23:59

Kedves Eszter!
Keleti füszeres boltokban fagyasztva vagy konzerv formában, nyáron néha frissen. Afrikában és Ázsiában használják legtöbbet, ha találsz egy boltot a közeledben talán szerencséd lesz. Ha kertészkedsz lehet magot is kapni. Jövőre én is nekiveselkedem...
Sok sikert!
Swaddywaddy

A.Eszter
A.Eszter Fri, 2016-09-30 07:30

Köszönöm a választ, sajnos én nem Budapesten élek, és hiába megyeszékhely a városom, ilyen boltok nálunk nincsenek... :-(
További szép napot!
Eszter

23
okra 25 dkg
fokhagyma 1 gerezd
citromlé 3 ek
almaecet 1.5 dl
2 kávéskanál
cukor 3 ek
mustármag 1 teáskanál
koriander 0.5 teáskanál
füstölt pirospaprika 0.5 teáskanál
édesköménymag 0.5 teáskanál
zellersó 0.5 teáskanál
bors 0.5 teáskanál