r
Nosalty Logó

Nyuszitorta

NS
Nyuszitorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A bevonathoz

388
Kalória
5.4g
Fehérje
61.8g
Szénhidrát
13.4g
Zsír
22.8g
Víz
76.4g
Koleszterin
655.9mg
Élelmi rost
45.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A bevonathoz

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A bevonathoz

Összesen 4664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A bevonathoz

Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2997.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    742 g
  • Cukor
    549 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    273.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 4664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Egy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat is.
  3. Reszeljük le a narancs héját, és facsarjuk ki a levét.
  4. Szitáljuk a tálba a tisztet. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és 2 evőkanálnyi narancslevet. Keverjük jól össze. Tegyük sütőlemezre a tortaformát, és kenjük ki olajjal.
  5. Kanalazzuk át a tésztát a formába, nyomkodjuk bele a sarkokba is. Középen csináljunk mélyedést a tésztába, így egyenletesen fog megemelkedni sülés közben. Süssük 40-45 percig, vagy amíg a beleszúrt kötőtűre vagy fogvájóra már nem ragad tészta. Hagyjuk kihűlni a formában, mielőtt meglazítanánk a széleket, és óvatosan kiborítanánk.

A bevonathoz

  1. Melegítsük meg a lekvárt, és kenjük meg vele a tortát.
  2. Porcukorral behintett deszkán nyújtsuk ki a fehér színű fondant-t. Emeljük át a tortára, és óvatosan nyomkodjuk körbe a forma feje és a teste mellett, majd a lábaknál és a faroknál is. Amikor már jól kirajzolódtak a testrészek, éles késsel vágjuk körbe a fölösleges részeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A receptet a Sütivarázs egyik számában találtam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...