Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szivárványtorta fehér csokis túrókrémmel

Szivárványtorta fehér csokis túrókrémmel
Szivárványtorta fehér csokis túrókrémmel
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor megláttam az oviban a farsangi buli kiírását, már tudtam, hogy az üdítő mellé mi szivárvány tortát fogunk vinni. Eleinte kicsit ódzkodtam az ételfesték ilyen mértékű használatától, aztán úgy gondoltam: egye fene, miért ne lehetne egy évben egyszer ezt is kipróbálni :) A színekkel kapcsolatban azt a tanácsot kaptam, hogy sütés előtt legyen élénkebb a szín, mint amilyet utána szeretnék. Ezt mindenki verje ki a fejéből, mert nagyjából ugyanazt a színt kapjuk, csak kicsit sötétebb lesz az eredmény. Nekem jobban bejönnek a pasztell színek, mint az élénkebbek, úgyhogy legközelebb kevesebb ételfestéket fogok használni, nem kellett volna ráparázni erre a "sütés után nem fog látszódni a szín" dologra. Próbáltam por állagú festékkel is, én a gélt ajánlom, mert tényleg elég belőle egész kevés, illetve homogenizálódni is könnyebben tud, mint a por. A krémnél úgy gondoltam, hogy most növényi tejszínt fogok használni, hátha van az ovisok közt laktózérzékeny. Mikor már kész voltam vele, akkor esett le, hogy TÚRÓkrémet alkottam... BTW, a jó szándék megvolt... Állagra jó kemény lett a krém, ez is volt a cél, viszont így nehezebb szépen eldolgozni a külsejét. Aki nem akar vesződni vele, hagyja el a receptből a túrót, így könnyebben kenhető krémet kap.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Körberajzolunk egy 18 cm-es tortakarikát egy sütőpapíron (nekem a gáztepsi hátán 2 kör fért el), közben előmelegítjük a sütőt légkeverés nélkül 190 fokra.
  2. 2 tojásfehérjét habbá verünk, közben adagoljuk hozzá a cukrot, a 2 sárgát pedig világosodásig habosítjuk.
  3. A fehérjébe óvatosan belekeverjük a sárgát, majd a lisztet apránként elvegyítjük benne. A kapott habot kétfelé vesszük.
  4. Mindkét félhez más-más ételfestéket adunk, közben óvatosan keverjük.
  5. Ezután a sütőpapíron lévő körök közepére öntjük a masszákat, és egyenletesen eloszlatjuk (picit lógjon túl a körvonalon a massza).
  6. Sütőbe toljuk, és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
  7. Mikor kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a tortakarikával kiigazítjuk a lapokat.
  8. Ezt a procedúrát összesen háromszor csináljuk meg, hogy a végén 6 db lapot kapjunk :)

Krémhez

  1. Megolvasztjuk mikróban a fehér csokit (sokszor át kell keverni, különben leég).
  2. A túrót és a porcukrot botmixerrel összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a langyos csokit.
  3. A habtejszínből nem túl kemény habot verünk, majd hozzáöntjük a csokis túrót, és folytatjuk a habverést, amíg összeáll a krém (nem szabad sokáig verni).
  4. Végül betöltjük a lapokat, áthúzzuk a krémmel a tortát, és cukorkákkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 116
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

geo

Mióta szakács: 2014.02.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szivárványtorta, színes torta, túrókrémes szivárványtorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

480
tojás 6 db
cukor 120 g
finomliszt 120 g
ételfesték 1 csepp
habtejszín 5 dl
fehér csokoládé 100 g
porcukor 4 csapott ek
tehéntúró 250 g