r
Nosalty Logó

Szivárványtorta fehér csokis túrókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szivárványtorta fehér csokis túrókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 3838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    232.9 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4784.2 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    926 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1666 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    731.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1844 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 3838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.7 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Körberajzolunk egy 18 cm-es tortakarikát egy sütőpapíron (nekem a gáztepsi hátán 2 kör fért el), közben előmelegítjük a sütőt légkeverés nélkül 190 fokra.
  2. 2 tojásfehérjét habbá verünk, közben adagoljuk hozzá a cukrot, a 2 sárgát pedig világosodásig habosítjuk.
  3. A fehérjébe óvatosan belekeverjük a sárgát, majd a lisztet apránként elvegyítjük benne. A kapott habot kétfelé vesszük.
  4. Mindkét félhez más-más ételfestéket adunk, közben óvatosan keverjük.
  5. Ezután a sütőpapíron lévő körök közepére öntjük a masszákat, és egyenletesen eloszlatjuk (picit lógjon túl a körvonalon a massza).
  6. Sütőbe toljuk, és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
  7. Mikor kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a tortakarikával kiigazítjuk a lapokat.
  8. Ezt a procedúrát összesen háromszor csináljuk meg, hogy a végén 6 db lapot kapjunk :)

Krémhez

  1. Megolvasztjuk mikróban a fehér csokit (sokszor át kell keverni, különben leég).
  2. A túrót és a porcukrot botmixerrel összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a langyos csokit.
  3. A habtejszínből nem túl kemény habot verünk, majd hozzáöntjük a csokis túrót, és folytatjuk a habverést, amíg összeáll a krém (nem szabad sokáig verni).
  4. Végül betöltjük a lapokat, áthúzzuk a krémmel a tortát, és cukorkákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3819
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor megláttam az oviban a farsangi buli kiírását, már tudtam, hogy az üdítő mellé mi szivárvány tortát fogunk vinni. Eleinte kicsit ódzkodtam az ételfesték ilyen mértékű használatától, aztán úgy gondoltam: egye fene, miért ne lehetne egy évben egyszer ezt is kipróbálni :) A színekkel kapcsolatban azt a tanácsot kaptam, hogy sütés előtt legyen élénkebb a szín, mint amilyet utána szeretnék. Ezt mindenki verje ki a fejéből, mert nagyjából ugyanazt a színt kapjuk, csak kicsit sötétebb lesz az eredmény. Nekem jobban bejönnek a pasztell színek, mint az élénkebbek, úgyhogy legközelebb kevesebb ételfestéket fogok használni, nem kellett volna ráparázni erre a "sütés után nem fog látszódni a szín" dologra. Próbáltam por állagú festékkel is, én a gélt ajánlom, mert tényleg elég belőle egész kevés, illetve homogenizálódni is könnyebben tud, mint a por. A krémnél úgy gondoltam, hogy most növényi tejszínt fogok használni, hátha van az ovisok közt laktózérzékeny. Mikor már kész voltam vele, akkor esett le, hogy TÚRÓkrémet alkottam... BTW, a jó szándék megvolt... Állagra jó kemény lett a krém, ez is volt a cél, viszont így nehezebb szépen eldolgozni a külsejét. Aki nem akar vesződni vele, hagyja el a receptből a túrót, így könnyebben kenhető krémet kap.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

2+1 ijesztőnek tűnő, de valójában nagyon is hatékony tipp az...

Ki akarna a téli fagyokban hideg vízben csobbani? Az ilyen és ehhez hasonló helyzeteket, mint például a kinti futást, nagyon sokan kerüljük ilyenkor, pedig sokkal több haszna van, mint gondolnánk. Megfázni ugyanis nem az ilyen „őrültségektől" fogunk. Mutatunk néhány ijesztőnek tűnő, de nagyon is hatékony tippet az immunrendszer erősítésére!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...