r
Nosalty Logó

Svéd princess torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Svéd princess torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Vaníliasodóhoz

Piskótához

Összeállításhoz

Bevonáshoz

Összesen 655 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Vaníliasodóhoz

Piskótához

Összeállításhoz

Bevonáshoz

Összesen 7858 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Vaníliasodóhoz

Piskótához

Összeállításhoz

Bevonáshoz

Összesen 287 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 655 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.7 g

Zsír

  • Összesen
    434.7 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4017.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.4 g
  • Cukor
    623 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    558 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    1693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3070 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2300 micro
Összesen 7858 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Vaníliasodóhoz

Piskótához

Összeállításhoz

Bevonáshoz

Elkészítés

Vaníliasodóhoz

  1. A tejet egy lábosban feltesszük melegedni a vaníliarúddal és a kikapart belsejével. Ameddig a keverék melegszik, a tojássárgáját alaposan elkeverjük a keményítővel és a cukorral.
  2. Amikor felforrt a tej, levesszük a tűzről, eltávolítjuk a vaníliarudat belőle. Egy kevés forró vaníliás tejet óvatosan hozzáöntünk a tojássárgás keverékhez, elkeverjük, majd ezt visszaöntjük a forró tejbe, és visszatéve a tűzhelyre besűrítjük, vigyázva, hogy ne égjen le a krém. Akkor jó, ha már a széle elkezd bugyogni.
  3. Amíg meleg, adjuk hozzá a vajat, vegyítsük el alaposan. Tegyünk az elkészült sodóra folpackot, hogy ne bőrösödjön a felszíne, majd tegyük félre hűlni.

Piskótához

  1. Melegítsük elő sütőt 180 fokra. Egy 23 centiméter átmérőjű kerek tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Keverjük össze a lisztet a kukoricakeményítővel és a sütőporral.
  3. A tojásokat és a cukrot egy robotgép segítségével verjük, amíg nagyon habos és világos nem lesz. Ha ezt elértük, állítsuk a robotgépet alacsony fokozatra, és magasról öntve csorgassuk hozzá a már megolvasztott, de nem forró vajat. Épp csak keveredjen el, vigyázzunk, hogy ne essen össze a hab.
  4. Majd a lisztes keveréket egy spatulával vagy egy fakanállal szintén óvatosan forgassuk bele, ügyeljünk rá, hogy ne maradjon benne lisztes rész. Az így kapott masszát simítsuk a tortaformába, tegyük be sülni 25-30 percre. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A kihűlt piskótát vágjuk 3 lapra.

Összeállításhoz

  1. 600 ml tejszínt tegyük a fagyasztóba 20 percre, hogy kellőképpen lehűljön, és szép, kemény habot tudjunk verni belőle később.
  2. Az első piskótalapra kenjük a vaníliasodó 1/4 részét. Erre kenjük az eperlekvárt. A lekvár mennyisége ízlés szerint lehet több vagy kevesebb. Bármilyen lekvárral tölthető!
  3. A lehűlt tejszínt verjük kemény habbá. A tejszínhab felét tegyük hűtőbe. A másik feléből tegyünk egy evőkanálnyit a maradék sodóba, és alaposan keverjük el, majd a többi tejszínhabot is óvatosan forgassuk bele. Az így kapott vaníliasodókrém 1/3 részét kenjük az első piskótalapon lévő sodós, lekváros rétegre. Erre helyezzük a második piskótalapot.
  4. A második piskótalapra kerül a megmaradt tejszínhabos sodókrém. Erre helyezzük az utolsó lapot.
  5. Kivesszük a hűtőből a fennmaradt tejszínhabot, és a harmadik lapra púpozzuk, elkenjük, hogy egy "dombot" kapjunk.

Bevonáshoz

  1. Ráhelyezzük a vékonyra kinyújtott marcipánt, meghintjük porcukorral, és marcipánrózsával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 12176
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővérem és párja Svédországban töltött ideje alatt megismerkedett ezzel a rendkívül finom, svéd, hagyományos édességgel. Mikor hazaértek, megkértek az elkészítésére, nem okozott csalódást az a kissé bonyolult, de szuper recept! :)

Hozzávalók

Vaníliasodóhoz

Piskótához

Összeállításhoz

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek