Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári zöldborsóleves csipetkével

Nyári zöldborsóleves csipetkével
Nyári zöldborsóleves csipetkével
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szokásos piaci körútra indultam, ahol végre találtam friss zöldborsót. Már alig vártam, hogy elkészíthessem belőle a mi kedvenc zöldborsó levesünket. Most Anyuéknál ejtettem meg a főzicskézést, ahol a nagy családom pikk-pakk bevágta az egész lábossal. :)

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A csipetkéhez

ajánlat

Én csípőset is szoktam tenni bele magamnak, úgy olyan kis pikáns lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd felaprítjuk.
  2. 1 ek olajon megfuttatjuk, majd 2 liter vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük.
  3. Ezalatt elkészítjük a csipetkét.
  4. A maradék olajból, lisztes-paprikás rántást készítünk. Ezzel sűrítjük be a levest. Én szoktam tenni hozzá egy kis cukrot, mert édes borsó ide vagy oda, sosem lesz elég édes a leves, és mi bizony úgy szeretjük.
  5. Hozzáadjuk a csipetkét, kb. 10 percig főzzük. A végén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk a levest.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 16 608
elküldve: 3
receptkönyvben: 142
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zsenge zöldborsóleves, tavaszi zöldségleves, borsóleves friss zöldségekből

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ndrew
Ndrew Mon, 2013-07-22 02:31

Én 3 főre készítettem el (feleztem az adagokat) és az elkészülte után kb. órával már egy csepp leves nem volt a lábosban.. Nem sok az az 1 kg (500 gr.) borsó??

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2013-07-22 11:08

Szia!
Kb 40-50 dkg zöldborsó jön ki 1 kg héjas borsóból.
Ha felezted akkor 20-25 dkg kifejtett zöldborsó kellett bele.
Üdv:Mercedes

Ndrew
Ndrew Mon, 2013-07-22 11:15

ó hát persze, a receptben héjas volt..!! én 50 dk. fagyasztottat raktam bele... :( egyébként az íze jó lett :) meg felöntöttem vízzel kicsit, így nem annyira vészes már.. :)

Ndrew
Ndrew Sun, 2013-07-21 16:37

A zellernek melyik részét kell beletenni? Csak a szárát/levelét vagy a gyökér részt is? Köszi

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2013-07-22 11:12

A gumó részét teszem bele,de szoktam aprítani a leveléből is.Ez igazából ízlés kérdése,ki-hogy szereti.

Sancho
Sancho Fri, 2012-11-16 14:17

Nagyon gusztusos! Én szoktam beletenni a zöldborsó héjjából is, persze lehúzom e belső hártyáját. Fogyasztáskor megvadítom egy kis citromlével.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2012-11-30 00:49

Köszi:)Biztos jó ízt ad neki a héja.Imádom ezt a borsólevest,most is megenném simán,pedig már elég késő van:)Úgy szeretem ha édes,de érezni lehessen benne a sót is,és jó csípős legyen:)

290
zöldborsó 1 kg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 4 kis db
petrezselyem 1 csokor
zeller 1 db
ételízesítő 2 ek
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 2 csapott ek
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
víz 2 l
finomliszt 2 csapott ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint