r
Nosalty Logó

Nyári zöldborsóleves csipetkével

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mercedes
Nyári zöldborsóleves csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 290 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1738 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 43 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1689 micro
  • β-karotin
    5234 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4835 micro
Összesen 290 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3739.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    3478.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3123 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    529 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    962 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    10136 micro
  • β-karotin
    31406 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    29012 micro
Összesen 1738 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd felaprítjuk.
  2. 1 ek olajon megfuttatjuk, majd 2 liter vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük.
  3. Ezalatt elkészítjük a csipetkét.
  4. A maradék olajból, lisztes-paprikás rántást készítünk. Ezzel sűrítjük be a levest. Én szoktam tenni hozzá egy kis cukrot, mert édes borsó ide vagy oda, sosem lesz elég édes a leves, és mi bizony úgy szeretjük.
  5. Hozzáadjuk a csipetkét, kb. 10 percig főzzük. A végén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk a levest.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20300
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Ajánló

Én csípőset is szoktam tenni bele magamnak, úgy olyan kis pikáns lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyári zöldborsóleves csipetkével
Mercedes 302 recept

Szokásos piaci körútra indultam, ahol végre találtam friss zöldborsót. Már alig vártam, hogy elkészíthessem belőle a mi kedvenc zöldborsó levesünket. Most Anyuéknál ejtettem meg a főzicskézést, ahol a nagy családom pikk-pakk bevágta az egész lábossal. :)

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.