r
Nosalty Logó

Mentás zöldborsókrémleves sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mentás zöldborsókrémleves sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3097 micro
Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2977.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2330 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12389 micro
Összesen 1322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1398 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forrósítsunk fel előre egy nagy serpenyőt, és az olívaolajon süssük ropogósra a sonkát. A sonka és a durvára őrölt bors jó barátok, fűszerezzünk alaposan! Só ízlés szerint, szerintem felesleges. Ha elkészült, itassuk le a felesleges zsiradékot egy konyhai papírtörlővel, majd vágjuk a sonkaszeleteket gyufaszálvastagságú csíkokra.
  2. A mentaleveleket vessük kevés, forrásban lévő, sós vízbe, utána, ha újra felforrt, adjuk hozzá a zöldborsót is. Ne főzzük sokáig! 3-4 perc elég, függően attól, hogy mennyire fiatal a borsó. Amint elkészült szűrjük le, de a levét tegyük félre.
  3. A borsót és a mentát tegyük mixerbe, adjunk hozzá egy keveset a főzővizéből, mehet bele a tejföl és a tejszín, kevés olívaolaj, valamint só és bors is. A mennyiségeket nehéz meghatározni, célunk egy kellemes, homogén, kanalazható állagú leves legyen. Célszerű a folyadékokból egyszerre csak keveset hozzáadni és így beállítani a leves állagát. (Én át is szoktam szűrni a kész levest, hogy még selymesebb ízű legyen!)
  4. Pirított sonkával tálaljuk, és locsoljuk meg egy kicsit az olívaolajjal.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10129
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A krémleveseknél jobban szeretem az "átlátszó" leveseket, de valahogy ez a recept az egyszerűsége, frissessége miatt nagyon hozzám nőtt. Pillanatok alatt el lehet készíteni, és még nem találkoztam olyan emberrel, akinek ne ízlett volna. Van valami nagyon különleges a menta és zöldborsó kapcsolatában, a sonka füstölt íze pedig kerekké teszi az egészet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!