Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári újkrumpli-saláta

Nyári újkrumpli-saláta
Nyári újkrumpli-saláta
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A közelmúltban jelent meg egy gasztronómiai magazinban ez a recept, és éppen kapóra jött a kánikulában a frissen leszedett zöldborsóimhoz. A sokféle fűszer végül igazán egységes ízkombinációvá áll össze, és a krumplisalátának új értelmezést ad ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Forró nyári napokon nagyon kellemes, frissítő étel, akár önmagában is megállja a helyét. Én sült csirkecombhoz készítettem, fenséges ebéd kerekedett belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újkrumpli héját dörzsöljük le, egészben főzzük puhára sós vízben.
  2. Szűrjük le, hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Karikázzuk fel, sóval, borssal lazán forgassuk össze.
  4. A fehérborecetet keverjük el 2 dl vízzel, a cukorral.
  5. Tegyük a krumplit ázni az ecetes lébe, lehetőleg egy éjszakát hagyjuk benne. Szűrjük le.
  6. A borsót sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, keverjük el a krumplival.
  7. Az újhagymát, a petrezselymet és a mentát aprítsuk fel, keverjük el a salátával. Az ecetes tormával elkevert tejföllel kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 514
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tormás krumplisaláta, fűszeres burgonyasaláta, zöldborsós fűszeres krumplisaláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

490
újkrumpli 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérborecet 4 ek
víz 2 dl
cukor 1 ek
zöldborsó 50 dkg
újhagyma 4 db
petrezselyem 1 csokor
menta 1 csokor
ecetes torma 4 ek
tejföl 3 dl