r
Nosalty Logó

Nyári meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Nyári meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Összesen 464 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Összesen 5545 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Összesen 205 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 464 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    234 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5604.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1530 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.8 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1955 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    10818 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1946 micro
Összesen 5545 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát gyúrjuk össze: a vajjal összedolgozzuk a sütőporral összekevert lisztet, kicsi sót adunk hozzá, a tojással kikeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, ezt is a tésztához adjuk, majd citromhéjjal ízesítjük és két kanál tejföllel beállítjuk a tészta szuper könnyű állagát. Két adagba vágjuk, téglalapba formázzuk és egyenként sütőpapírba csomagolva hűtőbe tesszük dermedni.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez közben figyelmesen kimagozzuk a meggyet, hogy ne maradjon benne egy mag sem, nem lenne jó ráharapni! Egy nagy tál fölé helyezett szűrőbe gyűjtjük a meggyet, hogy a plusz lé lecsorogjon, ez utána szabad préda. A meggyet cukorral és pár kanál kukoricakeményítővel keverjük össze.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A kenéshez és a tálaláshoz

  1. A tészta egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, az előkészített, vajjal kikent és kilisztezett, magasfalú sütőformába helyezzük, villával megszurkáljuk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  2. Kinyújtjuk a tészta másik felét.
  3. A tepsiben a morzsás tésztára halmozzuk a cukros meggyet, a levét ne öntsük rá.
  4. Befedjük a tészta másik, kinyújtott felével. Óvatosan villával megszurkáljuk. A felületét megkenjük egy tojássárgájával.
  5. Sütőbe toljuk a sütit úgy 45-50 percre, vagy ameddig a teteje aranybarna lesz, és az alja is átsül.
  6. Ha kibírjuk, hagyjuk a formában kihűlni teljesen, akkor szépen vágható. Nálunk erre sosincs ideje, ezért rusztikusabb szeleteket sikerül csak tálalni.
  7. Szórjuk meg porcukorral. Kínálhatunk mellé egy-egy gombóc vaníliafagyit. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3023
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Milyen a meggy? Savanyú és édes, fanyar és lédús, a legfinomabb nyári szörp, lekvár és süti belőle készíthető, ez egy nagyszerű, szaftos, meggyes pite recept, amit mindenképpen érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek