r
Nosalty Logó

Meggyes pite ahogy Ada készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ada
Meggyes pite ahogy Ada készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére megkenésre

Összesen 638 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére megkenésre

Összesen 5096 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére megkenésre

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1282 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 638 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    1332 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.7 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2293 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    10256 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1932 micro
Összesen 5096 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére megkenésre

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukrokat, egy csipet sóval ízesítjük, és belereszeljük a citrom héját.
  2. A hideg margarinnal elmorzsoljuk a lisztes keveréket.
  3. A három tojássárgáját és a tejfölt hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Ha nagyon lágy lesz, akkor kevés lisztet még adhatunk hozzá. Kis időre hűtőbe tesszük.
  4. A meggyet kimagozzuk, és 3-4 ek cukorral v. egyéb édesítővel ízesítjük (rummal is meglocsolhatjuk), kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
  6. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy vajazzuk és lisztezzük).
  7. A hűtőből kivesszük a tésztát, és kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, elhelyezzük a tepsiben, és erre jöhet a lecsöpögtetett meggy, szép egyenletesen eloszlatva. A meggyet megszórjuk még 1 cs vaníliás cukorral, fahéjjal és 2-3 ek zsemlemorzsával v. búzadarával.
  8. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a meggyes alapot, a tetejét villával megböködjük, és a felvert tojással egyenletesen megkenjük.
  9. Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sül, ha a teteje már szép piros, kész is van.
  10. Kihűlés és szeletelés után porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8912
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Ajánló

Lehet készíteni reszelt almával, cseresznyével és bármi mással, ami elviseli a puha, omlós tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc pite receptem, mert omlós és ízletes a tésztája, és nagyon egyszerű elkészíteni.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére megkenésre

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.