r
Nosalty Logó

Meggyes pite ahogy Ada készíti

Ada
Meggyes pite ahogy Ada készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére megkenésre

638
Kalória
9.3g
Fehérje
84.3g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
147.2g
Víz
108.3g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
37.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére megkenésre

Összesen 638 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére megkenésre

Összesen 5096 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére megkenésre

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    147.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1282 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 638 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    1332 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    674.7 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2293 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    10256 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1932 micro
Összesen 5096 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukrokat, egy csipet sóval ízesítjük, és belereszeljük a citrom héját.
  2. A hideg margarinnal elmorzsoljuk a lisztes keveréket.
  3. A három tojássárgáját és a tejfölt hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Ha nagyon lágy lesz, akkor kevés lisztet még adhatunk hozzá. Kis időre hűtőbe tesszük.
  4. A meggyet kimagozzuk, és 3-4 ek cukorral v. egyéb édesítővel ízesítjük (rummal is meglocsolhatjuk), kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
  6. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy vajazzuk és lisztezzük).
  7. A hűtőből kivesszük a tésztát, és kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, elhelyezzük a tepsiben, és erre jöhet a lecsöpögtetett meggy, szép egyenletesen eloszlatva. A meggyet megszórjuk még 1 cs vaníliás cukorral, fahéjjal és 2-3 ek zsemlemorzsával v. búzadarával.
  8. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a meggyes alapot, a tetejét villával megböködjük, és a felvert tojással egyenletesen megkenjük.
  9. Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sül, ha a teteje már szép piros, kész is van.
  10. Kihűlés és szeletelés után porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kedvenc pite receptem, mert omlós és ízletes a tésztája, és nagyon egyszerű elkészíteni.:)

További receptek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...