Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes pite ahogy Ada készíti

Meggyes pite ahogy Ada készíti
Meggyes pite ahogy Ada készíti
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc pite receptem, mert omlós és ízletes a tésztája, és nagyon egyszerű elkészíteni.:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére megkenésre

ajánlat

Lehet készíteni reszelt almával, cseresznyével és bármi mással, ami elviseli a puha, omlós tésztát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukrokat, egy csipet sóval ízesítjük, és belereszeljük a citrom héját.
  2. A hideg margarinnal elmorzsoljuk a lisztes keveréket.
  3. A három tojássárgáját és a tejfölt hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Ha nagyon lágy lesz, akkor kevés lisztet még adhatunk hozzá. Kis időre hűtőbe tesszük.
  4. A meggyet kimagozzuk, és 3-4 ek cukorral v. egyéb édesítővel ízesítjük (rummal is meglocsolhatjuk), kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
  6. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy vajazzuk és lisztezzük).
  7. A hűtőből kivesszük a tésztát, és kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, elhelyezzük a tepsiben, és erre jöhet a lecsöpögtetett meggy, szép egyenletesen eloszlatva. A meggyet megszórjuk még 1 cs vaníliás cukorral, fahéjjal és 2-3 ek zsemlemorzsával v. búzadarával.
  8. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a meggyes alapot, a tetejét villával megböködjük, és a felvert tojással egyenletesen megkenjük.
  9. Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sül, ha a teteje már szép piros, kész is van.
  10. Kihűlés és szeletelés után porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 463
elküldve: 8
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ada

Mióta szakács: 2012.02.13.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pihekönnyű meggyes pite, fahéjas-meggyes pite, könnyű pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

637
finomliszt 40 dkg
porcukor 15 dkg
margarin 25 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 3 db
tejföl 3 ek
meggy 1.25 kg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 3 ek
tojás 1 db