r
Nosalty Logó

Nürnbergi mézeskalács

Judit69
Nürnbergi mézeskalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Csokimáz

Forraltboros máz

400
Kalória
7.6g
Fehérje
72g
Szénhidrát
8.7g
Zsír
26.6g
Víz
38.9g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
47g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Csokimáz

Forraltboros máz

Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Csokimáz

Forraltboros máz

Összesen 4008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Csokimáz

Forraltboros máz

Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    719.7 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    266.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 4008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A mézet, cukrot, vajat, kakaóport, rumot és a narancslét melegítsük össze. Hűtsük ki, reszeljük bele a narancs héját, és keverjük hozzá a tojássárgáját.
  2. A lisztet vegyítsük össze a darált mandulával a fűszerrel, a szódabikarbónával és a sóval, majd adjuk hozzá a mézes masszát, a kandírozott narancsot, és alaposan gyúrjuk össze.
  3. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk kb fél cm-es vastagságúra, és linzerkiszúróval szaggassuk ki. Rakjuk sütőpapíros tepsibe, és 175 °C-on süssük kb 10-12 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Csokimáz

  1. A mázhoz keverjük össze a hozzávalókat úgy, hogy még folyós, de elég sűrű állagot kapjunk, majd egy kanállal csurgassuk a kihűlt mézesek tetejére, és hagyjuk teljesen megszáradni.

Forraltboros máz

  1. Készítsünk forralt bort, majd a hozzávalókat keverjük össze.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A mézesek közül talán a legfinomabb, karácsonyra mindig elkészítem. 

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek