Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nürnbergi mézeskalács

Nürnbergi mézeskalács
Nürnbergi mézeskalács
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mézesek közül talán a legfinomabb, karácsonyra mindig elkészítem. 

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Csokimáz

Forraltboros máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A mézet, cukrot, vajat, kakaóport, rumot és a narancslét melegítsük össze. Hűtsük ki, reszeljük bele a narancs héját, és keverjük hozzá a tojássárgáját.
  2. A lisztet vegyítsük össze a darált mandulával a fűszerrel, a szódabikarbónával és a sóval, majd adjuk hozzá a mézes masszát, a kandírozott narancsot, és alaposan gyúrjuk össze.
  3. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk kb fél cm-es vastagságúra, és linzerkiszúróval szaggassuk ki. Rakjuk sütőpapíros tepsibe, és 175 °C-on süssük kb 10-12 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Csokimáz

  1. A mázhoz keverjük össze a hozzávalókat úgy, hogy még folyós, de elég sűrű állagot kapjunk, majd egy kanállal csurgassuk a kihűlt mézesek tetejére, és hagyjuk teljesen megszáradni.

Forraltboros máz

  1. Készítsünk forralt bort, majd a hozzávalókat keverjük össze.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 780
elküldve: 3
receptkönyvben: 67
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokimázas mézeskalács, forralt boros mézeskalács, mázas mézeskalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Avelina
Avelina Fri, 2014-12-19 13:18

Szia! Baj lenne, hogyha mandulalisztet nem teszek bele, hanem sima liszttel pótolom?

399
méz 22 dkg
barna cukor 6 dkg
vaj 8 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
rum 50 ml
narancslé 1 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
tojássárgája 1 db
finomliszt 30 dkg
mandulaliszt 10 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 2 teáskanál
kandírozott narancshéj 10 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 csipet
porcukor 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
tej 3 ek
porcukor 8 dkg
rumaroma 5 csepp
édes vörösbor 30 ml