Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt szalonnás tepsis burgonya

Füstölt szalonnás tepsis burgonya
Füstölt szalonnás tepsis burgonya
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátnőmtől, akinek sok gyermeke van, mivel szombaton disznót vágnak, a maradék ,előző disznóvágás "anyagától" meg akart szabadulni, és kaptunk saját maguk füstölte szalonnát. Mivel most vettünk egy nagy halmaz burgonyát, kitaláltam ezt az ebédet. Azt mondták, hogy rendben, lássuk. Hát, ezt az ebédet nem csak látták, hanem ették is! Elfogyott. Nagyon örültem. Jöhet a következő disznóvágás, és az abból származó alapanyag.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Házi savanyú káposztával, tejföllel, kenyérrel tálalhatjuk. Lehet kenyérrel egytálételként fogyasztani, de ha sült hús mellé köreteként is jó. Savanyút viszont feltétlenül együnk hozzá.
Az biztos, hogy bár nem iszom, de most nekem is jól esett volna egy jó pohár bor, sőt inkább sör. Aki megteheti, igyon hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízbe feltesszük főni, villával ellenőrizzük kb.20-25 perc után. Ha kész, kikapcsoljuk, leszűrjük a vizet róla.
  2. A szalonnát deszkán nagyon éles késsel kb. parizer-vastag szeletekre vágjuk, de nem kell a bőr része Nagyon sűrűn bevagdossuk, kakastaréj lesz belőle.
  3. A vöröshagymát pucolás után félbe, majd vékony negyedelt szeletekre vágjuk, a fokhagymát pedig apró kockákra vágjuk.
  4. A megfőtt burgonyát megpucoljuk, és vastag karikákra vágjuk.
  5. Tepsibe tesszük a szalonnákat, a vöröshagymát és a fokhagymát rátesszük, meghintjük a pirospaprikával.
  6. Erre jön egy sor felkarikázott burgonya, sózzuk és borsozzuk. Majd újra burgonya, azt is fűszerezzük. Még lerakunk két ilyen réteget.
  7. Lefedjük alufóliával, és a sütőben közepes lángon 25 percig pároljuk, majd nagy lángon 15 percig sütjük, végül a fóliát levéve még 10 percig pirítjuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 47
össznézettség: 37 477
elküldve: 15
receptkönyvben: 531
elkészítve: 8/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lakató tepsis burgonya, szalonnás rakott burgonya tepsiben

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubala Lajosné
Bubala Lajosné Tue, 2013-06-18 09:35

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon igéretes a recept, feltétlen ki fogom próbálni, de mi legyen a savanyú káposztával? Hova kell tenni?
Válaszodat előre is köszönöm!!!Kati

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-06-18 18:15

Kedves Bubala Lajosné - Kati !

Köszönöm szépen, tényleg egyszerű, viszonylag gyors, és laktató étel, - köszönöm, érdemes lesz kipróbálni.:)
Ahogy a tányéron látszik a tejföllel együtt a savanyú káposzta is a tálaláskor kerül elő, a szalonnás burgonya mellé, enni.:)
Ezt nem sütjük össze, akkor rakott lenne, ez az étel most kivételesen nem az... :)
Így együtt finom.:)
Jó étvágyat.
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-10-20 08:08

Kedves mated7!
Nagyon örülök neki, hogy sikerült, kedves egészségetekre!
Legyen szép közelgő hétvégétek!
Éva-Anyóca

Elsinore
Elsinore Wed, 2012-08-22 17:16

Kedves Éva-Anyóca!

Én pont most csináltam meg, kezdő "szakács" révén nagyon örültem,hogy egy ilyen egyszerű, de mégis finom ételt találtam:) Köszi a receptért!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-08-23 22:47

Kedves Elsinore!

Nagyon örülök neki, kedves egészségetekre, remélem, más receptben is örömöt fogsz találni, és lesz sikerélményed, akár az én receptjeim, akár másé, meg lehet találni az egyszerűbb, mégis finom és laktató ételeket.
Szép nyári napokat kívánok!
Jó főzőcskézést! :-o
Éva-Anyóca

mated7
mated7 Sun, 2011-10-16 15:00

Kedves Éva-Anyóca! Megcsináltam, pont úgy, ahogy írtad. Isteni finom lett, ízlett az egész családnak!! Szép napot: Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-02 19:19

Kedves venici!
Remélem, azóta sikerült elkészíteni, és nem csalódtál benne:-))))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

venici
venici Wed, 2011-06-29 13:37

Nagyon tetszik ez a recept ,ezért biztos hogy ma elkészitem.:))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-23 13:21

Kedves mézecske74!

Én nem tettem csak legalulra, de ha vékonyra vágod, akkor középtájt is át fog sülni.
Elég az legalul, beízesíti és illatosítja az egészet:-))
Remélem segítettem.Éva-Anyóca

Jó próbálkozást, nem nehéz és finom.:-))

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Wed, 2011-02-23 11:33

Kedves Éva-Anyóca!A krumpli közzé nem kell tenni szalonát vagy igen.Légyszíves írd már le köszi.Puszi Mézecske 74!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-11-25 13:59

Kedves Edit! Tényleg jó, evéskor is.Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!!!Én is úgy gondolom, hogy nagyon jók az ilyen Barátnők, csak nehéz Igazat találni, de ha megvan, meg kell tartani,a mai világban főleg! :-)))Szép napot!Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-11-25 12:20

Kedves Éva-Anyóca! Ez a krumplis-szalonnás egyveleg nagyon jól néz ki! Ki is fogom próbálni. Az ilyen jó barátnőket meg sokáig tartsa meg az ég! Köszi, Edit.

588
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
füstölt szalonna 20 dkg
fűszerpaprika 2 ek
burgonya 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
savanyú káposzta 60 dkg
tejföl 150 g
kenyér 6 szelet