Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Normandiai csirke

Normandiai csirke
Normandiai csirke
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez tipikusan az az étel, ami akkor születik, ha a hűtőben csak pár hozzávalót találunk. Ez esetben vöröshagyma, pár szikkadt alma, és egy kis csirkemell volt itthon, de mégis valami isteni dolog kerekedett ki belőle.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A zöldsaláta öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet 4 darabra vágjuk, besózzuk, és szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk. Az almákat héjastól vágjuk fel szeletekre. Közepes lábosban 2 evőkanál vajat hevítsünk fel, és adjuk hozzá az almadarabokat. Ha megbarnult, kicsit sózzuk meg, és tegyük félre.
  2. A csirkét hintsük be liszttel, és 2 ek vajon pirítsuk meg mindkét oldalát, majd vegyük ki az edényből.
  3. Ezután következik a hagyma. Hosszanti csíkokra daraboljuk fel, és pároljuk aranybarnára. Adjuk hozzá a brandy-t, és amikor felforr, az almabort is. Kis idő elteltével adjuk hozzá a kakukkfüvet, sózzuk, fektessük rá a csirkemelleket v. csirkecombokat. Rakjuk be a sütőbe 20-25 percre.
  4. Vegyük ki, tegyük félre a csirkét, majd adjuk hozzá az almát és a tejszínt, sózzuk, ha szükséges. Tűzön egyszer rottyantsuk össze, helyezzük vissza a húsokat, és tálaljuk petrezselymes rizzsel, valamint zöldsalátával.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 238
elküldve: 1
receptkönyvben: 137
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

TeaRoom

Mióta szakács: 2011.02.11.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás csirkeragu mustáros zöldsalátával, almás-tejszínes sült csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
vaj 4 ek
alma 2 nagy db
finomliszt 2 csapott ek
csirkemell filé 1 db
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy fej
brandy 1 dl
fehérbor 2 dl
kakukkfű 1 tk
főzőtejszín 1.2 dl
fokhagyma 0.25 gerezd
dijoni mustár 1 kk
fehérborecet 2 ek
olívaolaj 6 ek
1 csipet
fekete bors 0 ízlés szerint