r
Nosalty Logó

Normandiai csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Normandiai csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A zöldsaláta öntethez

Összesen 504 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A zöldsaláta öntethez

Összesen 2022 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkéhez

A zöldsaláta öntethez

Összesen 139 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 504 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1452.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1049.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 2022 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A zöldsaláta öntethez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemellet 4 darabra vágjuk, besózzuk, és szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk. Az almákat héjastól vágjuk fel szeletekre. Közepes lábosban 2 evőkanál vajat hevítsünk fel, és adjuk hozzá az almadarabokat. Ha megbarnult, kicsit sózzuk meg, és tegyük félre.
  2. A csirkét hintsük be liszttel, és 2 ek vajon pirítsuk meg mindkét oldalát, majd vegyük ki az edényből.
  3. Ezután következik a hagyma. Hosszanti csíkokra daraboljuk fel, és pároljuk aranybarnára. Adjuk hozzá a brandy-t, és amikor felforr, az almabort is. Kis idő elteltével adjuk hozzá a kakukkfüvet, sózzuk, fektessük rá a csirkemelleket v. csirkecombokat. Rakjuk be a sütőbe 20-25 percre.
  4. Vegyük ki, tegyük félre a csirkét, majd adjuk hozzá az almát és a tejszínt, sózzuk, ha szükséges. Tűzön egyszer rottyantsuk össze, helyezzük vissza a húsokat, és tálaljuk petrezselymes rizzsel, valamint zöldsalátával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 10864
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez tipikusan az az étel, ami akkor születik, ha a hűtőben csak pár hozzávalót találunk. Ez esetben vöröshagyma, pár szikkadt alma, és egy kis csirkemell volt itthon, de mégis valami isteni dolog kerekedett ki belőle.

Hozzászólások

Hozzávalók

A csirkéhez

A zöldsaláta öntethez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.