r
Nosalty Logó

Majonézes burgonyasaláta 7. - ecetes lilahagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Majonézes burgonyasaláta 7. - ecetes lilahagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 524 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 3142 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 148 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 524 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3738 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    1987 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1223.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 3142 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

Elkészítés

A salátához

  1. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük.
  2. Közben a hagymákat vékony karikákra gyaluljuk, és lesózzuk. Ha jól átjárta a só, cukrot és ecetet teszünk rá, és összekeverjük.Kevés vízzel higítjuk, hogy jól feloldódjon a cukor is.
  3. A krumplit még melegen megtisztítjuk, és falatnyi kockákra vágjuk, ráöntjük a hagymát kevés lével, és óvatosan összekeverjük. Kihűtjük, közben néha átkeverjük, hogy egyenletesen felszívja a levét.
  4. Amíg hűl, elkészítjük a mártást a hozzávalókból, a kihűlt krumplira öntjük, jól átkeverjük, és 1-2 órát hűtőben hagyjuk, hogy összeérjen.
  • Receptkönyvben: 472
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 174
  • Össznézettség: 193191
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Ajánló

Savanykásabb íze miatt nagyon jó választás annak, aki más majonézes salátákat is készít egyszerre. Változatosabbá teszi a franciasaláta édeskés, a gombasali semlegesebb és az általam feltett sajtsaláta markánsabb ízvilágát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc salátánk hidegtálhoz, hideg sülthúsokhoz, rántott halhoz és ...mindenhez. :).

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek