Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nektarinos piskóta mogyoróval

Nektarinos piskóta mogyoróval
Nektarinos piskóta mogyoróval
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tekintettel arra, hogy húsvét közeledtén alkottam ezt a süteményt, legtöbbször csak hasonló alkalmak adtán jut eszembe, hogy elkészítsem, de a nektarin által sugallt üdesége miatt bármikor szívesen fogyasztandó sütemény.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felöntjük a tejjel és az olajjal.
  2. A lisztben alaposan elkeverjük a sütőport, a sót és a vanília ízesítésű cukrot.
  3. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét.
  4. Kis adagokban a tojássárgás masszához keverjük a sütőporos, vaníliás lisztet, majd ezt követően hozzáadjuk a citromnak a reszelt héját, és a fél citromnak a levét, végül óvatosan belekeverjük a tojások habját.
  5. Egy kapcsos tortaformát tapétázzunk ki sütőpapírral, melybe helyezzünk tetszés szerint nektarin szeleteket, a szeletek közé szórjunk mogyorót, majd csurgassuk rá a masszát.
  6. Közepesen előmelegített sütőben megsütjük. (Érdemes tűpróbával ellenőrizni.)
  7. Miután langyosra hűlt, kiborítjuk süteményünket és megfordítjuk úgy, hogy a nektarinos része kerüljön felfelé.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 809
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

nektarinos-mogyorós szelet, mogyorós-nektarinos süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

296
tojás 4 db
cukor 25 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
nektarin 2 db
törökmogyoró 10 dkg