Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dunahullám szelet Vicikó konyhájából

Dunahullám szelet Vicikó konyhájából
Dunahullám szelet Vicikó konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon könnyű, krémes, csokis, gyümölcsös, nem túl édes süti. Mi kell ennél több?:-) A tipikusan elkapkodott sütik egyike szerintem, és tapasztalatom szerint is.:-)

Már több, mint húsz éve, egészen pontosan 1991 nyarán, hogy Németországban egyik kollégánk barátnője készítette nekünk, akkor ettem először ilyen sütit. Rögtön kedvenc lett!

Azóta már itthon is ismert, igencsak sokféle receptje van. Ez egy hagyományos, német házi recept, a "barátnő"  Heike édesanyjától.

Gyorsan elkészül, dacára a hűtési időknek, mert azok sem hosszúak, nem kell megijedni.;-)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A belsejéhez

A krémhez

A csokibevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingport 50 ml tejjel és a cukorral simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk. Az elkevert pudingot hozzáöntjük, felforraljuk, és azonnal egy edénybe öntjük, amiben majd kihűtjük. Átlátszó fóliával letakarjuk úgy, hogy a fólia rásimuljon a puding tetejére, így nem lesz "bőrös", időnként megkavarjuk. Nem szabad hűtőbe tenni!
  2. Egy mélyebb tepsit -az oldalait is- sütőpapírral beborítunk. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, légkeverés vagy normál sütőnél 185 °C.
  3. A egész tojásokat a cukorral krémesre, habosra keverjük, közben lassan hozzáöntjük az olajat is.
  4. A liszthez keverjük a sütőport, és váltakozva a tejjel a tojáskrémhez adjuk.
  5. A fele mennyiségű tésztát a tepsibe simítjuk.
  6. A második feléhez adjuk a kakaóport, 1 ek tejet, és óvatosan ráöntjük az előzőre.
  7. A meggyet elosztjuk a tésztán, és az előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.
  8. Ha kész, rácsra tesszük, és kihűtjük.
  9. Közben a vajat habosra keverjük. A langyosra hűlt pudingról eltávolítjuk a fóliát, és kanalanként adagolva a vajhoz, elkeverjük vele.
  10. A teljesen kihűlt tésztára rásimítjuk a krémet, és így újból kihűtjük.
  11. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és a krémre simítjuk. Legjobb, ha hűtőben hagyjuk, míg megszilárdul a csokoládé.
  12. Tálaláshoz forró vízbe mártott, letörölt késsel szeletekre vágjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25x6 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 60 952
elküldve: 100
receptkönyvben: 1 205
elkészítve: 61/78
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

dunahullám, meggyes-pudingos szelet, meggyes dunahullám

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ildee7
Ildee7 Mon, 2017-06-26 21:50

Kedves Vicikó!
Mekkora tepsi kell ehhez a mennyiséghez?

kalamarzsu
kalamarzsu Sat, 2016-05-14 06:52

Nagyon hálás vagyok a receptedért, már sok éve sütöm, a fiam a mai szülinapjára is ezt kérte, köszönöm.

anci18
anci18 Mon, 2014-06-30 18:19

A.legfinomabb.meggyes.süti,amit.valaha.sütöttem!:).(pedig.sütöttem.párat:).).Köszi.szépen.a.receptet,a.csalad.apraja.nagyja.oda.van.érte:)

dynkuc
dynkuc Thu, 2013-10-17 13:15

Szia egy kérdés épp sütöm csak azt nem tudom hogy a pudinghoz rama vagy vaj kell?

dynkuc
dynkuc Thu, 2013-10-17 14:01

Megsütöttem Rama-val tökéletes lett!!!!! köszi a receptet NAGYON JÓ!!!

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-10-17 23:25

Szia!

Én meg NAGYON ÖRÜLÖK. hogy jól sikerült a sütid!!! :)

Az egészség jegyében a vajat javasoltam volna, és javaslom is mindig, mindenbe, csak azt!

Köszi, hogy visszajeleztél!
Üdv:-) Vici

Fabomoni
Fabomoni Tue, 2013-10-15 10:07

Kedves Viciko!

Most,400 ml,tej vagy 50 ml,tej kell a krémhez,mert két féle képen írtad?

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2013-10-15 10:35

Kedves Fabomoni!

Nem írtam kétféleképpen! Összesen 400 ml tej kell a krémhez!

Csak segítségképp írtam, hogy először magát a pudingport és a cukrot keverjük el 50 ml hideg tejjel, majd a maradék, azaz 350 ml tejet felforraljuk, és ha az felforr, ahhoz keverjük a cukros pudingport. Ez így áll a leírásban is!

Írhattam volna egyszerűen, hogy 400 ml tejből és a pudingporból pudingot főzünk. De a részletesebb leírás általában sokaknak szokott segíteni!

Egyébként, ha belegondolsz...., 50 ml tejből, és 1 cs pudingporból nem lenne krém soha sem!!

Üdv: Vicikó

pappneemike
pappneemike Thu, 2013-05-23 15:40

Jó a recept, de én a pudingot a meggybefőtt levével szoktam felfőzni és ezt kavarom ki a vajjal.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-05-03 10:47

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-04-26 09:55

Gyonyoru, hullamos a "Dunad"!!! A csoki-teto az meg profi! Mondjuk az egesz PROFI :))) T

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-05-04 10:28

Köszi, kedves Tormika, így több, mint egy héttel később válaszolva is!:-D
Szokás szerint el vagyok veszve, de nem baj. Zajlik az élet... :-)

Puszi, Vici :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-26 08:24

Jaj, de csodálatos, Vicikó!

Ilyen kora reggel, - bár ettem a gyerekeimmel ,a suliba menés előtt, és az ebédkészítése is elindult, - azért kész merénylet ilyen finomságot nézni, és ha ehetnék, jaj de nagyon csábító!!! :D :D
Mentés, el fogom készíteni! :D
Köszönöm.:D

Szép napot és kellemes hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-05-04 10:15

Így egy hét múlva válaszolva is, nagyon köszönöm kedves Éva!:-) És, bocsi a merényletért! ;-)
Ha lesz egyszer kedved hozzá, próbád ki, mert tényleg megéri!

Nagyon szép hétvégét Nektek! puszi, Vici

vpkata
vpkata Thu, 2013-04-25 18:06

Kedves Vicikó!
Ismét csodát alkottál! :-)
Nem lehetne kicsit csúnyábbra készíteni? Mert olyan gusztust csinálsz örökké, hogy nem bírok ellenállni a csodáidnak, mindig elkészítem (persze közel sem olyan szépek, mint a tied), és lassan már gurulni fogok a sok édességtől. :-)

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-05-04 10:24

Szia Kata!

Köszi, de egészen zavarba hozol, csodáknak nevezve a készítményeimet! :-)
Igen, igyekszem a magam maximalista módján törekedni a tökéletesre.., persze nem sikerül, de nem adom fel! :-D

A Tieid is biztos nagyon szépek, és főleg finomak, mert az a lényeg!
Jajj, és a gurulásveszélyt ismerem én is/ mi is! Borzasztó egy dolog! ;-) :-D

Szép hétvégét Neked!

Üdv:-) Vici

746
tojás 3 db
cukor 150 g
napraforgó olaj 175 ml
tej 175 ml
finomliszt 350 g
sütőpor 3 tk
cukrozatlan kakaópor 1 ek
meggybefőtt 350 g
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 400 ml
cukor 2 ek
vaj 250 g
étcsokoládé 200 g
napraforgó olaj 2 ek