
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g cukor
-
175 ml napraforgó olaj
-
175 ml tej
-
350 g finomliszt
-
3 tk sütőpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A belsejéhez
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
400 ml tej
-
2 ek cukor
A csokibevonathoz
-
2 ek napraforgó olaj
747
Kalória
8.6g
Fehérje
69.1g
Szénhidrát
48.6g
Zsír
19.9g
Víz
109.4g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
29g
Cukor
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
17g tojás21 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
18g napraforgó olaj155 kcal
-
18g tej10 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
A belsejéhez
-
35g meggybefőtt25 kcal
A krémhez
A csokibevonathoz
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
14 kcal
Összesen
747
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
175g napraforgó olaj1547 kcal
-
175g tej98 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
23 kcal
A belsejéhez
-
350g meggybefőtt252 kcal
A krémhez
A csokibevonathoz
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
7484
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
7.1g tojás9 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
7.6g napraforgó olaj67 kcal
-
7.6g tej4 kcal
-
15.1g finomliszt55 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A belsejéhez
-
15.1g meggybefőtt11 kcal
A krémhez
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
17.3g tej10 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
10.8g vaj78 kcal
A csokibevonathoz
-
8.7g étcsokoládé47 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
323
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
747
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.6 g
Zsír
-
Összesen 486.5 g
-
Telített zsírsav 200 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 172 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 1094 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4951.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 1419 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 445 mg
-
Foszfor 1812 mg
-
Nátrium 1058 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrát
-
Összesen 691.4 g
-
Cukor 290 mg
-
Élelmi rost 28 mg
Víz
-
Összesen 199 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1946 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 87 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 511 mg
-
Retinol - A vitamin: 1910 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 859 micro
Összesen
7484
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 8.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
323
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A pudingport 50 ml tejjel és a cukorral simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk. Az elkevert pudingot hozzáöntjük, felforraljuk, és azonnal egy edénybe öntjük, amiben majd kihűtjük. Átlátszó fóliával letakarjukúgy, hogy a fólia rásimuljon a puding tetejére, így nem lesz "bőrös", időnként megkavarjuk. Nem szabad hűtőbe tenni!
- Egy mélyebb tepsit -az oldalait is- sütőpapírral beborítunk. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, légkeverés vagy normál sütőnél185°C.
- A egész tojásokat a cukorral krémesre, habosra keverjük, közben lassan hozzáöntjük az olajat is.
- A liszthez keverjük a sütőport, és váltakozva a tejjel a tojáskrémhez adjuk.
- A fele mennyiségű tésztát a tepsibe simítjuk.
- A második feléhez adjuk a kakaóport, 1 ek tejet, és óvatosan ráöntjük az előzőre.
- A meggyet elosztjuk a tésztán, és az előmelegített sütőben,25-30 perc alatt megsütjük.
- Ha kész, rácsra tesszük, és kihűtjük.
- Közben a vajat habosra keverjük. A langyosra hűlt pudingról eltávolítjuk a fóliát, és kanalanként adagolva a vajhoz, elkeverjük vele.
- A teljesen kihűlt tésztára rásimítjuk a krémet, és így újból kihűtjük.
- A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és a krémre simítjuk. Legjobb, ha hűtőben hagyjuk, míg megszilárdul a csokoládé.
- Tálaláshozforró vízbe mártott, letörölt késselszeletekre vágjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25x6
Egy nagyon könnyű, krémes, csokis, gyümölcsös, nem túl édes süti. Mi kell ennél több?:-) A tipikusan elkapkodott sütik egyike szerintem, és tapasztalatom szerint is.:-) Már több, mint húsz éve, egészen pontosan 1991 nyarán, hogy Németországban egyik kollégánk barátnője készítette nekünk, akkor ettem először ilyen sütit. Rögtön kedvenc lett! Azóta már itthon is ismert, igencsak sokféle receptje van. Ez egy hagyományos, német házi recept, a "barátnő" Heike édesanyjától. Gyorsan elkészül, dacára a hűtési időknek, mert azok sem hosszúak, nem kell megijedni.;-)