Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos cseresznyebefőtt

Rumos cseresznyebefőtt
Rumos cseresznyebefőtt
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen nagyon jólesik bemenni az éléskamrába, és leemelni a polcról a nyáron megtöltött üvegeket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Desszertnek ebéd után vagy beteglátogatóba víve nagyon kedves ajándék is lehet belőle.
Megjegyzés:
A rumot ki lehet hagyni, de nem lesz akkora alkoholtartalma, hogy ettől vissza kellene rettenni.
Jobban eláll, és kellemesebb íze lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét megmossuk, kiválogatjuk, csak hibátlan szemeket használjunk.
  2. A vizet a cukorral hibátlan zománcú edénybe vagy fényes edénybe tesszük.
  3. Belekeverjük a tartósítót, és felforraljuk.
  4. A megmosott, lecsepegtetett cseresznyét kis adagokban a szirupba tesszük, és megforgatjuk benne.
  5. Ha gyöngyözik a lé, szűrőkanállal gondosan kimosott, kiforrázott üvegekbe töltjük.
  6. Minden üvegbe teszünk egy darabka fahéjat, és 2-3 szem szegfűszeget.
  7. A szirupot újra forraljuk, és az üvegekre merjük.
  8. Minden üveg tetejére teszünk 2 ek erős rumot.
  9. Az üvegeket szorosan lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
  10. 2-3 napig ott pihentetjük, majd a kamrába tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 261
elküldve: 1
receptkönyvben: 223
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, télire, kompót

egyéb elnevezések

fűszeres-rumos cseresznyebefőtt, fűszeres cseresznyekompót rummal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1596
cseresznye 4 kg
cukor 1 kg
víz 1.5 l
befőtt tartósító 1 csomag
fahéj 1 g
szegfűszeg 3 db
rum 2 ek