Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négykrémes torta

Négykrémes torta
Négykrémes torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom 18. születésnapjára készítettem el internetes segítséggel. Én elsőnek a krémeket készítettem el, úgy is mindegyiknek ki kell hűlnie.

Nyomózsákot 100 forintosban vettem olcsón kettőt. A krémeket kis ügyességgel kell nyomni. A tetejére dísznek fixálóval vert tejszínhabot tettem. A krémekbe 2 dl tejszínt vertem föl. A karikát másnap vettem le róla. A költséget kb.- ra írtam.

Kicsit sokáig tartott, mire készen lettem, de megérte a fáradtságot, mert a krémek ízének kavalkádja ínycsiklandozó lett!

hozzávalók / 6 adag

A torta alapjához

A csíkos részekhez

A vaníliás krémhez

A gesztenyés krémhez

A puncsos krémhez

A csokis krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tészta alapját az alapanyagokból. Kinyújtjuk lisztezett deszkán. A sütőforma alját vajazzuk, lisztezzük. Megszúrkáljuk villával, és aranybarnára sütjük.
  2. Miután megsült, tortás tálra csúsztatjuk.
  3. A csíkos részekhez a tojások sárgáját a cukorral, a citromlével fehéredésig verjük. Ezután egyenként belekanalazzuk a forró vizet, amivel továbbverjük pár percig. Majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Végül a habbá vert tojásfehérjét. Elfelezzük. Egyik felébe keverjük a kakaóport.
  4. Kivajazunk, lisztezünk egy téglalap tepsit. A körlapra sütőpapírt vágunk, csigavonalat rajzolunk (segítségnek), és megfordítjuk. Nyomózsákba tesszük elsőnek a fehér piskótát, és átlós csíkokat nyomunk a négyzetes tepsire. Csigavonalat pedig a kör alakúra. A hézagokat kitöltjük a csokis piskótával. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  5. A tortakarikát az alap köré állítjuk, pontosan, hogy a krémek ne follyanak majd ki. A nagy piskótalapból olyan csíkokat szabunk, ami a tortakarika belsejébe peremnek beillik.
  6. A vaníliakrémhez a tejet  a liszttel simára keverjük, állandó keverés mellett besűrítjük. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral elkeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt, lisztes tejet.
  7. A gesztenyés krémhez elkeverjük a gesztenyét a mascarpone-val, a cukorral, a tejszínnel.
  8. A puncshoz megfőzzük a cukros tejben a pudinggal elkevert lisztet, ízesítjük rummal. Mikor langyosra hűlt, a vajat hozzákeverjük.
  9. A csokis krémhez vízgőz fölött olajjal felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a mascarpone-t és a tejszínt habbá verve.
  10. Belesimítjuk a vaníliakrémet, majd óvatosan a gesztenyéset, utána a puncsosat, legvégül a csokisat. Mindezeket persze óvatosan, hogy a krémek ne keveredjenek össze egymással.
  11. Legvégén lefedjük a csíkos lappal. Ha magasabb lenne a perem, kicsit vágjunk le belőle.
  12. Ha akarjuk, tejszínnel kidíszíthetjük a tortánk tetejét, de anélkül is jó.
  13. Másnap szeletelhető.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 082
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
708 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes torta, gesztenyés-csokis-puncsos torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kdulay
kdulay Mon, 2011-12-19 15:13

Megsütöttem. Isteni lett!!! Megérte a fáradozást!!!

stacy
Stacy / stacy Fri, 2011-11-11 12:52

Kedves ilus74!!Én meg probálom meg csinálni, majd meg mondom, hogy milyen lett!!

Dorbi81
Dóra81 / Dorbi81 Thu, 2011-11-10 09:40

hú, mennyi meló! Le a kalappal. Mikor először megláttam, azt hittem zebra torta. Gratulálok szép lett!

1805
finomliszt 20 dkg
cukor 8 dkg
vaj 8 dkg
sütőpor 1 tk
tojás 1 db
tojás 4 db
cukor 25 dkg
citromlé 1 citromból nyert
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
víz 4 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 2.5 dl
finomliszt 3 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
porcukor 2 ek
mascarpone 10 dkg
habtejszín 0.3 dl
habfixáló 1 teáskanál
tej 4 dl
cukor 3 ek
rumaroma 2 csepp
finomliszt 2 evőkanál
puncs pudingpor 1 csomag
vaj 20 dkg
étcsokoládé 15 dkg
mascarpone 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
habtejszín 0.3 dl
habfixáló 1 teáskanál