r
Nosalty Logó

Négykrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Négykrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A csíkos részekhez

A vaníliás krémhez

A gesztenyés krémhez

A puncsos krémhez

A csokis krémhez

Összesen 1807 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A csíkos részekhez

A vaníliás krémhez

A gesztenyés krémhez

A puncsos krémhez

A csokis krémhez

Összesen 10842 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A csíkos részekhez

A vaníliás krémhez

A gesztenyés krémhez

A puncsos krémhez

A csokis krémhez

Összesen 327 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 1807 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    597.6 g
  • Telített zsírsav
    305 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7821.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2244 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2940 mg
  • Nátrium
    1906 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1236 g
  • Cukor
    693 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3772 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 10842 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 327 Kcal

Hozzávalók

A torta alapjához

A csíkos részekhez

A vaníliás krémhez

A gesztenyés krémhez

A puncsos krémhez

A csokis krémhez

Elkészítés

A torta alapjához

  1. Összegyúrjuk a tészta alapját az alapanyagokból. Kinyújtjuk lisztezett deszkán. A sütőforma alját vajazzuk, lisztezzük. Megszúrkáljuk villával, és aranybarnára sütjük.
  2. Miután megsült, tortás tálra csúsztatjuk.
  3. A csíkos részekhez a tojások sárgáját a cukorral, a citromlével fehéredésig verjük. Ezután egyenként belekanalazzuk a forró vizet, amivel továbbverjük pár percig. Majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Végül a habbá vert tojásfehérjét. Elfelezzük. Egyik felébe keverjük a kakaóport.
  4. Kivajazunk, lisztezünk egy téglalap tepsit. A körlapra sütőpapírt vágunk, csigavonalat rajzolunk (segítségnek), és megfordítjuk. Nyomózsákba tesszük elsőnek a fehér piskótát, és átlós csíkokat nyomunk a négyzetes tepsire. Csigavonalat pedig a kör alakúra. A hézagokat kitöltjük a csokis piskótával. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  5. A tortakarikát az alap köré állítjuk, pontosan, hogy a krémek ne follyanak majd ki. A nagy piskótalapból olyan csíkokat szabunk, ami a tortakarika belsejébe peremnek beillik.
  6. A vaníliakrémhez a tejet a liszttel simára keverjük, állandó keverés mellett besűrítjük. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral elkeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt, lisztes tejet.
  7. A gesztenyés krémhez elkeverjük a gesztenyét a mascarpone-val, a cukorral, a tejszínnel.
  8. A puncshoz megfőzzük a cukros tejben a pudinggal elkevert lisztet, ízesítjük rummal. Mikor langyosra hűlt, a vajat hozzákeverjük.
  9. A csokis krémhez vízgőz fölött olajjal felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a mascarpone-t és a tejszínt habbá verve.
  10. Belesimítjuk a vaníliakrémet, majd óvatosan a gesztenyéset, utána a puncsosat, legvégül a csokisat. Mindezeket persze óvatosan, hogy a krémek ne keveredjenek össze egymással.
  11. Legvégén lefedjük a csíkos lappal. Ha magasabb lenne a perem, kicsit vágjunk le belőle.
  12. Ha akarjuk, tejszínnel kidíszíthetjük a tortánk tetejét, de anélkül is jó.
  13. Másnap szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14332
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lányom 18. születésnapjára készítettem el internetes segítséggel. Én elsőnek a krémeket készítettem el, úgy is mindegyiknek ki kell hűlnie. Nyomózsákot 100 forintosban vettem olcsón kettőt. A krémeket kis ügyességgel kell nyomni. A tetejére dísznek fixálóval vert tejszínhabot tettem. A krémekbe 2 dl tejszínt vertem föl. A karikát másnap vettem le róla. A költséget kb.- ra írtam. Kicsit sokáig tartott, mire készen lettem, de megérte a fáradtságot, mert a krémek ízének kavalkádja ínycsiklandozó lett!

Hozzávalók

A torta alapjához

A csíkos részekhez

A vaníliás krémhez

A gesztenyés krémhez

A puncsos krémhez

A csokis krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.