r
Nosalty Logó

Dédi csodatortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Dédi csodatortája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 478 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5704 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 347 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 478 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    273.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6073.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.4 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 5704 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 347 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a porcukorral és 3 ek vízzel kikeverjük.
  2. Tovább keverjük, hozzáadjuk a diót és még 2 ek vizet, majd további 3 ek vizet.
  3. A fehérjéket habbá verjük és mikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a maradék 2 ek vizet.
  4. A kemény habot a sütőporos liszttel felváltva szintén a tésztához keverjük. Vaníliás cukorral vagy citromhéjjal és -lével ízesítjük.
  5. A tortát kerek formában, tepsiben vagy őzgerincformában is süthetjük, tűpróbával ellenőrizzük, kihűtjük.
  6. A krémhez a tojást elkeverjük a kakaóval és a porcukorral, majd (lehetőleg gőz fölött) sűrűre főzzük, közben beleolvasztva egy kis csokit.
  7. Langyosra keverjük, majd feloldjuk benne a vajat is.
  8. Mikor a krém és a tészta is kihűlt, a tortát háromba vagy négybe vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel, majd pár órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 31855
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 21.

Ajánló

Lehet sima piskótatésztával is készíteni! (Édesanyám azt direkt jobban is szereti...) Ha pedig a tészta ízlett, más krémmel is tölthető. Dédi néhány másik receptje: tejfölös pogácsa, keresztanyám remeke, diós-mákos kiflik, krumplis-sajtos pogácsa.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dédi csodatortája
Durcsó 161 recept

Nagypapai dédimtől származik a recept, akinek már sok finomságát feltöltöttem ide (ld. ajánlat). Végre kitört a nyári szünet, hazaértem Angliából, és 3 hónapig vissza sem teszem a lábam a hideg szigetre. Élvezem nagyon a dögletes hőséget, de a sütőt nem szívesen gyújtja be ilyenkor az ember... - viszont hatalmas megtiszteltetés ért, augusztusban esküvőre készítem majd a menyasszonyi tortá(ka)t. A főhelyen Dédi csodatortája szerepel majd, ezt már a kóstolás után döntötte el az ifjú pár...

Hozzászólások

Tetej

Gratulálok hogy te készíted el a nagy eseményre a tortát.Üdv..tetej.

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó! nagyon kedves ez a recept,aranyos a story,és tényleg nagy megtiszteltetés,ha te sütöd az ifjú párnak a tortát,gratulálok! Mentettem:) üdv..Zsuzsi

ze(n)derta

gratulálok! ez nagyon finom lehet. biztosan elkészítem majd én is. üdv, toma

Törölt felhasználó

  Sokáig keresgettem torta receptet,nagyon guszták vannak,ennél az elnevezés tetszett meg!:) Ma megsütöttem a fiam holnapi 19. születésnapjára!Nagyon jól néz ki,igaz nem lett olyan sötét szín? a krém,mint a tiéd!Valószín? a csoki és kakaó miatt! De nem baj,kompenzálni fogja szerintem az íze!Na,meg az,hogy anya sütötte:)) Köszi a receptet Üdv:Baba

Törölt felhasználó

Elkészitettem a tortát, nagyon finom lett. A krém nem volt elég a torta oldalára is , tejszinhabbal helyetesitettem, úgyhogy legközelebb 1,5 adag krémet fözök.

cloover

Kezd? kísérletez? vagyok, de valamiért a közepe nem akar megsülni a tésztának, pedig már másodjára csinálom...ötlet?üdv: Eszti

Durcsó

Kedves Eszti, nem tudom, miért nem válaszoltam eddig erre... Ne haragudj! Remélem, azért még a jöv?ben hasznos lesz, hogy most írok. Kerek formában sütötted? Ott gyakran el?fordul, sajnos, még a legjobbakkal is... Egy csomó mindent?l függ, a formától, a süt?t?l... Tovább kell akkor sütni t?próba után, ha meg égne a külseje, be lehet alá rakni tepsit vagy alufóliát, a tetejére fóliát vagy süt?papírt, hogy védje. Mondjuk a legbiztosabb sima tepsiben sütni vagy ?zgerincben, akkor valószín?bb, hogy átsül, csak hát nem lesz kerek. Üdv, Durcsó

Törölt felhasználó

Megcsináltam, nagyon finom lett, de tényleg fontos hogy porcukorból készüljön a krém, mert én kristálycukorból csináltam,vagy fél óráig f?ztem, és szemcsés maradt benne a cukor. Egyébként nagyon finom!:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!