Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos túrótorta Mónika konyhájából

Narancsos túrótorta Mónika konyhájából
Narancsos túrótorta Mónika konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátom nagyon finom tortákat készít, Tőle van a recept. 

 

 

 

 

 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

ajánlat

A túróba lehet keverni gyümölcsöt, úgy is finom. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 2 kanál cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
  2. A fehérjét felverjük, ha már elég kemény, a cukorral tovább keverjük.
  3. Sárgájához három kanál lisztet rakunk, belekeverjük a sütőport, és óvatosan összedolgozzuk a fehérjével.
  4. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Először 200 fokon pár percig, majd 180 fokon (én sütőmben) 15 percig sütjük. Ez változhat! Egy lapra van szükségünk.
  5. Krém: Kockatúrót vegyünk, azt lehet legjobban krémesíteni. A 2 csomag túrót áttörjük 6 kanál cukorral, hozzáadjuk az egy narancs levét és reszelt héját, a vaníliás cukrot, a mascarpone sajtot.
  6. A zselatint 0,5 dl meleg vízben elkeverjük, majd hozzáöntjük az 1 dl meleg tejet, és összemixeljük. Összekeverjük a túróval.
  7. A kihűlt piskótát kiborítjuk, a formát kimossuk, és visszahelyezzük a piskótát. Rásimítjuk a krémet, lefedjük, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  8. Mielőtt kivesszük, előtte már jó fél órával a gyümölcskocsonya port feloldjuk 3,2 dl felforralt vízben.
  9. A tortára tetszés szerint gyümölcsöket pakolunk, és amikor dermedni kezd a kocsonya, ráöntjük a tetejére. Újra hűtőszekrénybe tesszük.
  10. Fél óra múlva kivesszük a formából (a kapcsos tortaforma a legpraktikusabb), és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 012
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Mónika Niké

Mióta szakács: 2014.02.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös túrótorta, gyümölcskocsonyás túrótorta, túrótorta gyümölcsökkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
tojás 3 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 3 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 500 g
cukor 6 ek
narancs 1 közepes db
vaníliás cukor 1 teáskanál
mascarpone 250 g
zselatin 1 teáskanál
víz 0.5 dl
tej 1 dl
gyümölcskocsonya por 1 tasak
víz 3.2 dl
barackbefőtt 15 dkg
banán 1 közepes db
szőlő 5 dkg