r
Nosalty Logó

Narancsos túrótorta Mónika konyhájából

Kovács Mónika Niké
Narancsos túrótorta Mónika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

422
Kalória
16.3g
Fehérje
44.7g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
155.6g
Víz
67.5g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
36.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 3381 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.5 g

Zsír

  • Összesen
    154.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8079.2 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1590 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    357.4 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    343 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 3381 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 2 kanál cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
  2. A fehérjét felverjük, ha már elég kemény, a cukorral tovább keverjük.
  3. Sárgájához három kanál lisztet rakunk, belekeverjük a sütőport, és óvatosan összedolgozzuk a fehérjével.
  4. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Először 200 fokon pár percig, majd 180 fokon (én sütőmben) 15 percig sütjük. Ez változhat! Egy lapra van szükségünk.
  5. Krém: Kockatúrót vegyünk, azt lehet legjobban krémesíteni. A 2 csomag túrót áttörjük 6 kanál cukorral, hozzáadjuk az egy narancs levét és reszelt héját, a vaníliás cukrot, a mascarpone sajtot.
  6. A zselatint 0,5 dl meleg vízben elkeverjük, majd hozzáöntjük az 1 dl meleg tejet, és összemixeljük. Összekeverjük a túróval.
  7. A kihűlt piskótát kiborítjuk, a formát kimossuk, és visszahelyezzük a piskótát. Rásimítjuk a krémet, lefedjük, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  8. Mielőtt kivesszük, előtte már jó fél órával a gyümölcskocsonya port feloldjuk 3,2 dl felforralt vízben.
  9. A tortára tetszés szerint gyümölcsöket pakolunk, és amikor dermedni kezd a kocsonya, ráöntjük a tetejére. Újra hűtőszekrénybe tesszük.
  10. Fél óra múlva kivesszük a formából (a kapcsos tortaforma a legpraktikusabb), és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kedves barátom nagyon finom tortákat készít, Tőle van a recept.           

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek