Nosalty Logó

Karácsonyi túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 307 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3674 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 169 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.4 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 307 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7360.9 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2537 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.9 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    311 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 3674 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit.
  2. Kivajazott, kilisztezett 24 cm-es kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük. Ha kész, kihűtjük, ha a közepe felpúposodna, lenyomkodjuk pl. egy kis vágódeszkával.
  3. A túrókrémhez a 300 ml tejet habosra keverjük a túrótorta alapporral, majd hozzákeverjük a villával áttört túrót és pár kockára vágott őszibarackbefőttet. Rásimítjuk a tésztára, és hűtőbe tesszük egy fél órára.
  4. A gyümölcsöket felvagdossuk, és a kiviből fenyőfa alakot rakunk ki, ezt körberakjuk a barackkal, fenyőfadísz gyanánt a vörösáfonyákat tesszük rá, a fél kocka csokit pedig a fenyőfa aljához tesszük, annak törzsét imitálva.
  5. A zselatinhoz 250-300 ml vizet felforralunk, ráöntjük a zseléporra, és fél percig keverjük. Azonnal ráöntjük a tortánkra, középről indulva. A tortát alaposan lehűtjük. A kapcsot levéve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3217
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 02.

Ajánló

Érdemes lehet megkenni a pitét a túróréteg előtt egy kevés lekvárral vagy mogyorókrémmel, hogy "szigeteljen", nehogy a túrókrémből a nedvesség eláztassa a tésztát.

Receptkategóriák

Már régóta terveztem, hogy karácsonykor olyan tortát készítek, amelyen egy fenyőfa van. A kiwi igazi téli gyümölcs, így ő lett a torta központja. A barack színe nagyon szépen mutat vele, én az ízét is jobban szeretem, ezért dominál a tortában az íze.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

guszta, és biztosan finom , köszi :-o

kreditke

Ez nagyon csini lett!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek