Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos mézeskalács parfé

Narancsos mézeskalács parfé
Narancsos mézeskalács parfé
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megtetszett ennek a süteménynek a különlegessége, a kis karácsonyfák az alagút közepén. Egy újságban találtam a receptet, és azonnal beleszerettem.
Mutatós és nagyon finom karácsonyi sütemény. Szép dísze egy ünnepi asztalnak.
A vendégek pedig egészen biztos, hogy nem tudnak ellenállni neki.
Kápráztassátok el ti is a vendégsereget és a családot. :) Jó sütést hozzá!

hozzávalók / 6 adag

A mézeshez

A parféhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A mézeshez

  1. Először a mézes tésztát készítsük el. Ehhez a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a fahéjat és a margarint morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a mézet, a tojást, majd gyúrjuk sima tésztává. A cipónkat hagyjuk szobahőmérsékleten 20 percet pihenni.
  2. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, majd szaggassuk ki belőle először a formánkkal megegyező téglalapot. (Ez lesz a tésztánk alja később.) Majd a maradék tésztából szaggassunk fenyőfákat, kb. 15 darabot.
  3. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsiben,170 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűltek a fenyőfáink, ötösével összeragasztjuk őket egy kevés baracklekvárral.
  5. Béleljük ki alufóliával a formánkat.

A parféhoz

  1. A parféhoz gőz fölött felmelegítjük a tojások sárgáját a cukorral. Addig melegítsük, amíg a cukor el nem olvad. Ha ez kész, akkor gépi habverővel addig verjük, amíg szép habos, sima krémet nem kapunk.
  2. Beleforgatjuk a habbá vert tejszínhez, majd belereszeljük egy narancs héját, és hozzáöntjük a narancslében megduzzasztott, majd felmelegített zselatint.
  3. A parfét a formánkba töltjük, és a fenyőfákat szorosan egymás mellé, fejjel lefelé belenyomjuk a krémbe. Eligazítjuk rajta a krémet, hogy mindenhova jusson, majd befedjük a mézes lapunkkal.
  4. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A díszítéshez

  1. Tálaláskor narancsszeletekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 577
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MiniNoémi

Mióta szakács: 2015.12.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: fagyi
nehézség: közepes
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, fagyitorta, vaníliafagyi, sorbet, házi fagyi, fagyikehely, karamellfagyi

egyéb elnevezések

ünnepi parfé, karácsonyi parfé, narancsos parfé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

587
finomliszt 15 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
porcukor 2.5 dkg
fahéj 1 kávéskanál
vaj 4 dkg
méz 2 ek
tojás 1 db
sárgabaracklekvár 3 ek
tojássárgája 3 db
cukor 10 dkg
habtejszín 5 dl
narancshéj 2 narancsból nyert
narancslé 1 dl
zselatin 2 teáskanál
narancs 1 közepes db