r
Nosalty Logó

Narancsos mézeskalács parfé

NS
Narancsos mézeskalács parfé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mézeshez

A parféhoz

A díszítéshez

587
Kalória
8.1g
Fehérje
62.6g
Szénhidrát
34.9g
Zsír
116.3g
Víz
245.3g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
39.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézeshez

A parféhoz

A díszítéshez

Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézeshez

A parféhoz

A díszítéshez

Összesen 3519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézeshez

A parféhoz

A díszítéshez

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2000.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    375.6 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    698 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1938 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    392 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 3519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

A mézeshez

  1. Először a mézes tésztát készítsük el. Ehhez a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a fahéjat és a margarint morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a mézet, a tojást, majd gyúrjuk sima tésztává. A cipónkat hagyjuk szobahőmérsékleten 20 percet pihenni.
  2. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, majd szaggassuk ki belőle először a formánkkal megegyező téglalapot. (Ez lesz a tésztánk alja később.) Majd a maradék tésztából szaggassunk fenyőfákat, kb. 15 darabot.
  3. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsiben,170 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűltek a fenyőfáink, ötösével összeragasztjuk őket egy kevés baracklekvárral.
  5. Béleljük ki alufóliával a formánkat.

A parféhoz

  1. A parféhoz gőz fölött felmelegítjük a tojások sárgáját a cukorral. Addig melegítsük, amíg a cukor el nem olvad. Ha ez kész, akkor gépi habverővel addig verjük, amíg szép habos, sima krémet nem kapunk.
  2. Beleforgatjuk a habbá vert tejszínhez, majd belereszeljük egy narancs héját, és hozzáöntjük a narancslében megduzzasztott, majd felmelegített zselatint.
  3. A parfét a formánkba töltjük, és a fenyőfákat szorosan egymás mellé, fejjel lefelé belenyomjuk a krémbe. Eligazítjuk rajta a krémet, hogy mindenhova jusson, majd befedjük a mézes lapunkkal.
  4. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A díszítéshez

  1. Tálaláskor narancsszeletekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon megtetszett ennek a süteménynek a különlegessége, a kis karácsonyfák az alagút közepén. Egy újságban találtam a receptet, és azonnal beleszerettem. Mutatós és nagyon finom karácsonyi sütemény. Szép dísze egy ünnepi asztalnak. A vendégek pedig egészen biztos, hogy nem tudnak ellenállni neki. Kápráztassátok el ti is a vendégsereget és a családot. :) Jó sütést hozzá!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek