Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis túróparfé

Ribizlis túróparfé
Ribizlis túróparfé
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári melegben nagyon jó ez a hűsítő desszert.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a túrót a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd botmixerrel krémesítsük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, és a megmosott, leszemezett ribizlivel együtt óvatosan a krémes túróhoz keverjük.
  3. Kb. 1 literes, kerek tálba simítjuk a túrókrémet, majd a mélyhűtőbe tesszük.
  4. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten olvadni, majd kiborítjuk a formából, és szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 865
elküldve: 16
receptkönyvben: 467
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Bambi333

Mióta szakács: 2010.07.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: fagyitorta, házi fagyi, karamellfagyi, fagyikehely, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi, sorbet

egyéb elnevezések

túrós-ribizlis parfé, túrós ribizliparfé, ribizlis parfétorta túróval

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-04-26 00:18

De jo, hogy megtaláltam ezt a receptet! Szenzációs!!! Köszönöm, mentettem, udv, Torma :)))

gevi1931
Livi / gevi1931 Thu, 2012-06-28 15:31

Nagyon köszönöm, sokszor elfogom késziteni és ugylátom más gyümölcsböl is lehet.

alondra
alondra Wed, 2011-07-13 23:52

Sziasztok,
Ma megcsináltam málnával. Nagyon finom!!! Könnyű, igazi nyári édesség.
Hétvégén újabb adagot csinálok és viszem vendégségbe.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-03 17:21

Szia!
Kb mennyi ideig fagyasztod?
Köszi!
Ági

Marcseh
Bambi333 / Marcseh Wed, 2010-07-07 14:40

Szia! Igen, az én vagyok. Oda is feltöltöttem. De aranyos vagy, hogy szóltál.
Marcsi

323
tehéntúró 50 dkg
piros ribizli 30 dkg
tej 2 dl
habtejszín 2.5 dl
cukor 5 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert