r
Nosalty Logó

Eperparfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Eperparfé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 430 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 2579 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 182 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 430 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1319 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 2579 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A parféhoz

  1. 25 dkg epret összetörve lekvárrá főzünk a cukorral és a citromlével.
  2. A tűzről lehúzva várunk, míg kicsit hűl, hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Lassú tűzön kevergetve felforraljuk, kicsit besűrítjük.
  4. Hagyjuk hűlni.
  5. Közben további 25 dkg epret apróra vágunk.
  6. A tejszínből habot verünk.
  7. Amikor az epermassza kihűlt, hozzákeverjük az eperdarabokat.
  8. Majd a tejszínhabot.
  9. Olajjal kikent formába öntjük és mélyhűtőben kifagyasztjuk. Ezúttal apró kuglóf-formákat használtam, hogy Vilmos kisebb részletekben fogyaszthassa, de őzgerincben is remek, szépen szeletelhető.
  10. Öntet készítése:
  11. Az epreta mentasziruppal összeturmixoljuk.
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 45347
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 30.

Ajánló

Tejszínhab

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperparfé
Harmathy Ildikó 313 recept

Lágyfagylaltgép hiányában parfét tudunk készíteni a fagyi helyett. Előnye még, hogy a mélyhűtőből folyamatosan fogyasztható.

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek