r
Nosalty Logó

Eperparfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Eperparfé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 430 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 2579 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 182 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 430 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1319 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 2579 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A parféhoz

  1. 25 dkg epret összetörve lekvárrá főzünk a cukorral és a citromlével.
  2. A tűzről lehúzva várunk, míg kicsit hűl, hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Lassú tűzön kevergetve felforraljuk, kicsit besűrítjük.
  4. Hagyjuk hűlni.
  5. Közben további 25 dkg epret apróra vágunk.
  6. A tejszínből habot verünk.
  7. Amikor az epermassza kihűlt, hozzákeverjük az eperdarabokat.
  8. Majd a tejszínhabot.
  9. Olajjal kikent formába öntjük és mélyhűtőben kifagyasztjuk. Ezúttal apró kuglóf-formákat használtam, hogy Vilmos kisebb részletekben fogyaszthassa, de őzgerincben is remek, szépen szeletelhető.
  10. Öntet készítése:
  11. Az epreta mentasziruppal összeturmixoljuk.
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 44502
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 30.

Ajánló

Tejszínhab

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eperparfé
Harmathy Ildikó 313 recept

Lágyfagylaltgép hiányában parfét tudunk készíteni a fagyi helyett. Előnye még, hogy a mélyhűtőből folyamatosan fogyasztható.

Hozzászólások (9)

Maca56

Istenien finom én megcsináltam.

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Nekifogtam, betartottam az utasításokat, és olyan de olyan finom házi fagyi lett bel?le, hogy csak na! :) köszönöm a receptet, egyszer? és zseniális! Zsu

Harmathy Ildikó

Örülök, Zsuzska! A minap készítettem én is egy jó adag parfét a piacra, 15 kg eperb?l :) Kitart egy darabig a mélyh?t?ben, hál' Istennek! Nagyon elverte az es? az epret idén, sajnos :( Ildikó

Törölt felhasználó

Próbálta más valaki más gyümölcsb?l is? Mit javasoltok? Meggy esetleg? Vagy ?szibarack?

Törölt felhasználó

Ma megcsinaltam teljessen cukor nelkul, Splendaval. 3 evokanal Splendaval helyettesitettem a cukrot az eper lekvarba es meg egy evokanallal a tejszinhabba. RENDKIVUL FINOM LETT. Tokeletes deszert cukorbetegeknek. Hozza kell tegyem , hogy cukor hianyaban tul kemenyre fagyott, nem lehetett szepen szeletelni, kellett varni vele meg az egesz egy kicsit megpuhul. Mivel a cukor tomege hianyzott belole igy kevesebb lekvar lett es igy 3 deci tajszinbol hab eleg volt . Nagyon koszonom, hogy feltetted Ildiko ezt a receptet. Udvozlettel Jutka

shery

Kedves Ildikó! Kezd?ként rendszeresen szoktam az oldalról recepteket elkészíteni, és már többször el?fordult, hogy eltért a megvalósítás ideje a szerz? által meghatározottól, de ezt eddig a saját balgaságomnak tudtam be. Ennél a receptnél viszont már muszáj megkérdeznem, hogy valóban lekvárt kell-e f?zni az elején? Úgy tudom, hogy a lekvár elkészítése önmagában több f?zési id?t vesz igénybe, mint 20 perc, függetlenül attól, hogy itt kis mennyiségr?l van szó.

Harmathy Ildikó

Bocsánat, hogy megkésve válaszolok, Shery, távol voltam a gépemt?l. A lekvár f?zési ideje egyáltalán nem független a mennyiségt?l, mert a legtöbb id?t a gyümölcs-cukor egyveleg forrásba hozatala igényli. 25 dkg eper esetében ez néhány perc, 10 kilónál jelent?sen több, szerintem ezt érted. Aztán a besürítés is messze gyorsabb, ha ilyen kis mennyiséggel dolgozunk. Próbáld ki, és számolj be! Üdv: Ildikó

shery

Semmi gond, köszönöm a választ. Elkészítettem a parfét, rendkívül finomra sikerült, végre egy "fagyi", amit egyszer?en otthon is el lehet készíteni :) Lehet, hogy csak a tökéletességre hajtottam, de én f?ztem kitartóan majdnem 1 órát azt a kevés epret, a végére már rendesen kocsonyás lett. Ahogy a végeredményb?l láttam, nem számít annyira ennek az alkotórésznek az állaga, legközelebb nem f?zöm agyon. shery

Törölt felhasználó

Szia! A mentaszirup mivel helyettesíthet?? sima tortazselé+eper, esetleg mentateával készítve?

Harmathy Ildikó

mentatea sok cukorral jó a mentaszirup helyett.

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem, de nem tetem bele, csak 15 dkg cukrot, és nekem még így is édes, persze, ha megfagy, akkor kevésbé érezni a cukrot. Ezt leszámítva nagyon finom. Mennyire kell bes?ríteni az epret? Tejföl s?r?ség, vagy híg puding állag? Nem volt sok id?m f?zögetni, így a habba tettem fixálót.

Harmathy Ildikó

s?r? tejföl - bár én inkább úgy fogalmaznék/ok: lekvár s?r?ség, amin azt értem, hogy kenyérre lehet kenni, és nem folyik le róla.

hangya68

Nálunk is elkészült a próba. Máskor is sorra kerül, de nekem így nagyon édes volt, legközelebb kevesebb cukorral készítem. Páromnál persze nincs olyan, hogy túl édes, de megbeszéltük, majd felturbózza eperlekvárral, ha kevésnek találja benne a cukrot. Más gyümölccsel is ki fogom próbálni, meg szerintem csokival is :-)))

Hozzávalók

A parféhoz

Az öntethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek