Eperparfé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
A parféhoz
-
83g eper25 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
Az öntethez
-
13g eper4 kcal
-
3g mentaszirup7 kcal
A tálaláshoz
-
17g eper5 kcal
Összesen
430
Kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
A parféhoz
-
500g eper150 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
Az öntethez
-
80g eper24 kcal
-
15g mentaszirup42 kcal
A tálaláshoz
-
100g eper30 kcal
Összesen
2579
Kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
A parféhoz
-
35.1g eper11 kcal
-
17.5g cukor68 kcal
-
4.2g tojássárgája14 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
28.1g habtejszín82 kcal
Az öntethez
-
5.6g eper2 kcal
-
1.1g mentaszirup3 kcal
A tálaláshoz
-
7g eper2 kcal
Összesen
182
Kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 148.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
430
Kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 141.6 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1095 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1443.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 461 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 633 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 325.9 g
-
Cukor 305 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 888.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1351 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 386 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 597 mg
-
Retinol - A vitamin: 1319 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 826 micro
Összesen
2579
Kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
182
Kcal
Hozzávalók
A parféhoz
-
50 dkg eper
-
25 dkg cukor
-
3 db tojássárgája
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
4 dl habtejszín
Az öntethez
-
8 dkg eper
-
1 ek mentaszirup
A tálaláshoz
Elkészítés
A parféhoz
- 25 dkg epret összetörve lekvárrá főzünk a cukorral és a citromlével.
- A tűzről lehúzva várunk, míg kicsit hűl, hozzáadjuk a tojássárgákat.
- Lassú tűzön kevergetve felforraljuk, kicsit besűrítjük.
- Hagyjuk hűlni.
- Közben további 25 dkg epret apróra vágunk.
- A tejszínből habot verünk.
- Amikor az epermassza kihűlt, hozzákeverjük az eperdarabokat.
- Majd a tejszínhabot.
- Olajjal kikent formába öntjük és mélyhűtőben kifagyasztjuk. Ezúttal apró kuglóf-formákat használtam, hogy Vilmos kisebb részletekben fogyaszthassa, de őzgerincben is remek, szépen szeletelhető.
- Öntet készítése:
- Az epreta mentasziruppal összeturmixoljuk.
- Receptkönyvben: 286
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 44502
- Feltöltés dátuma: 2009. május 30.
Ajánló
Tejszínhab
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:

Harmathy Ildikó
313 recept
Lágyfagylaltgép hiányában parfét tudunk készíteni a fagyi helyett. Előnye még, hogy a mélyhűtőből folyamatosan fogyasztható.
Hozzászólások (9)
Istenien finom én megcsináltam.
Kedves Ildikó! Nekifogtam, betartottam az utasításokat, és olyan de olyan finom házi fagyi lett bel?le, hogy csak na! :) köszönöm a receptet, egyszer? és zseniális! Zsu
Örülök, Zsuzska! A minap készítettem én is egy jó adag parfét a piacra, 15 kg eperb?l :) Kitart egy darabig a mélyh?t?ben, hál' Istennek! Nagyon elverte az es? az epret idén, sajnos :( Ildikó
Próbálta más valaki más gyümölcsb?l is? Mit javasoltok? Meggy esetleg? Vagy ?szibarack?
Ma megcsinaltam teljessen cukor nelkul, Splendaval. 3 evokanal Splendaval helyettesitettem a cukrot az eper lekvarba es meg egy evokanallal a tejszinhabba. RENDKIVUL FINOM LETT. Tokeletes deszert cukorbetegeknek. Hozza kell tegyem , hogy cukor hianyaban tul kemenyre fagyott, nem lehetett szepen szeletelni, kellett varni vele meg az egesz egy kicsit megpuhul. Mivel a cukor tomege hianyzott belole igy kevesebb lekvar lett es igy 3 deci tajszinbol hab eleg volt . Nagyon koszonom, hogy feltetted Ildiko ezt a receptet. Udvozlettel Jutka
Kedves Ildikó! Kezd?ként rendszeresen szoktam az oldalról recepteket elkészíteni, és már többször el?fordult, hogy eltért a megvalósítás ideje a szerz? által meghatározottól, de ezt eddig a saját balgaságomnak tudtam be. Ennél a receptnél viszont már muszáj megkérdeznem, hogy valóban lekvárt kell-e f?zni az elején? Úgy tudom, hogy a lekvár elkészítése önmagában több f?zési id?t vesz igénybe, mint 20 perc, függetlenül attól, hogy itt kis mennyiségr?l van szó.
Bocsánat, hogy megkésve válaszolok, Shery, távol voltam a gépemt?l. A lekvár f?zési ideje egyáltalán nem független a mennyiségt?l, mert a legtöbb id?t a gyümölcs-cukor egyveleg forrásba hozatala igényli. 25 dkg eper esetében ez néhány perc, 10 kilónál jelent?sen több, szerintem ezt érted. Aztán a besürítés is messze gyorsabb, ha ilyen kis mennyiséggel dolgozunk. Próbáld ki, és számolj be! Üdv: Ildikó
Semmi gond, köszönöm a választ. Elkészítettem a parfét, rendkívül finomra sikerült, végre egy "fagyi", amit egyszer?en otthon is el lehet készíteni :) Lehet, hogy csak a tökéletességre hajtottam, de én f?ztem kitartóan majdnem 1 órát azt a kevés epret, a végére már rendesen kocsonyás lett. Ahogy a végeredményb?l láttam, nem számít annyira ennek az alkotórésznek az állaga, legközelebb nem f?zöm agyon. shery
Szia! A mentaszirup mivel helyettesíthet?? sima tortazselé+eper, esetleg mentateával készítve?
mentatea sok cukorral jó a mentaszirup helyett.
Én is elkészítettem, de nem tetem bele, csak 15 dkg cukrot, és nekem még így is édes, persze, ha megfagy, akkor kevésbé érezni a cukrot. Ezt leszámítva nagyon finom. Mennyire kell bes?ríteni az epret? Tejföl s?r?ség, vagy híg puding állag? Nem volt sok id?m f?zögetni, így a habba tettem fixálót.
s?r? tejföl - bár én inkább úgy fogalmaznék/ok: lekvár s?r?ség, amin azt értem, hogy kenyérre lehet kenni, és nem folyik le róla.
Nálunk is elkészült a próba. Máskor is sorra kerül, de nekem így nagyon édes volt, legközelebb kevesebb cukorral készítem. Páromnál persze nincs olyan, hogy túl édes, de megbeszéltük, majd felturbózza eperlekvárral, ha kevésnek találja benne a cukrot. Más gyümölccsel is ki fogom próbálni, meg szerintem csokival is :-)))