Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-mézes-chilis kacsasült

Narancsos-mézes-chilis kacsasült
Narancsos-mézes-chilis kacsasült
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi már a hétvégén elkezdtük a karácsonyi eszem-iszomot, erre az alkalomra készítettem el ezt a kacsa különlegességet. Sütőben sült lila burgonyával és párolt lila káposztával tálaltam. Szilva csatnival isteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsát mossuk meg, papírtörlővel itassuk le róla a vizet, és a bőrét irdaljuk be. Ezután alaposan sózzuk és borsozzuk be.
  2. A narancsot turmixuljok le, az újhagymát és a chilit vágjuk karikákra és keverjük el a narancslével, az olajjal, a mézzel, a préselt fokhagymával és a gyömbérrel.
  3. A húst öntsük le a páccal, és hagyjuk egy pár órára pácolódni.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és tegyük be a kacsát a páccal jól bekenve, fóliával letakarva. Süssük a kacsát fél óráig letakarva, aztán vegyük le róla a fóliát, mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra, és süssük addig, amíg szépen meg nem pirul. Nézzük meg 10-15 percenként, és locsoljuk meg a kisült zsírral.
  5. Miután kivettük, takarjuk még le a fóliával, és pihentessük egy 10 percet. (A kacsa sütési ideje természetesen a méretétől függ, nekem egy fél kacsám volt.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 406
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

dori0522

Mióta szakács: 2015.11.28.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karácsonyi kacsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

648
kacsahús 1.5 kg
narancs 1 db
narancslé 1 dl
méz 3 ek
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
chili 2 db
gyömbér 1 tk
újhagyma 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint