r
Nosalty Logó

Kacsacomb vegyes gombaszósszal és burgonyapürével

Gombagasztro
Kacsacomb vegyes gombaszósszal és burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1163
Kalória
36.1g
Fehérje
47.6g
Szénhidrát
94.1g
Zsír
588g
Víz
181.7g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
28.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    588 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    376.5 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4274.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2439 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2352 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1420 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 4645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. A kacsacombokat megsózzuk, és tepsibe helyezzük, mellétesszük a négybe vágott hámozatlan almákat és a megtisztított lilahagymákat, és rászórjuk a friss rozmaringot. 200 fokon fedő alatt kb. 2 óra alatt aranybarnára sütjük. A kacsa elkészítésénél ügyeljünk arra, ha kicsit zsírosabbak a combok, akkor időközönként kanalazzuk le a kisült zsírt, mert nem tudjuk szép ropogósra sütni.
  2. A laskagombát, a portobellot, a barna és a fehér csiperkét szeletekre vágjuk. A gombaszósz annál finomabb lesz, minél többféle termesztett gombát használunk fel. A gombaszeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon egy nagy serpenyőben megpároljuk, szűrőkanállal kiszedjük, és félrerakjuk.
  3. A vízzel hígított főzőtejszínből és a lisztből habarást készítünk, ezt a serpenyőben visszamaradt gombalével csomómentesre keverjük, majd 2-3 percig összeforraljuk. Amennyiben túl sűrű a habarás, még vízzel tovább hígítható, de vegyük figyelembe, hogy idővel tovább sűrűsödik. Belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát, visszatesszük a párolt gombát, és hozzákeverjük a friss zöldfűszert (koriander vagy petrezselyem).
  4. Az aranybarnára sült kacsacombokat ezzel a különleges gombaszósszal, a sült almákkal és burgonyapürével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 140 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A magyar konyhában a kacsacomb a téli magyar ízvilágban gyakori, ezt a hagyományos ételt pedig most nagyon finom gombaszósszal kínáljuk és tegyük különlegessé! Még több gombarecept itt!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...