Narancsos-írós kevert sütemény kókuszos mandulaöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához:
-
21g tojás26 kcal
-
22g cukor85 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
28g író11 kcal
-
1g vaj6 kcal
A tetejére:
-
21 kcal
-
18 kcal
-
9g cukor36 kcal
Az öntethez:
-
19g habtejszín55 kcal
-
4g narancslé2 kcal
Összesen
398
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához:
-
165g tojás208 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
225g író90 kcal
-
7g vaj50 kcal
A tetejére:
-
25g kókuszreszelék165 kcal
-
25g mandulapehely148 kcal
-
75g cukor290 kcal
Az öntethez:
-
150g habtejszín438 kcal
-
32g narancslé15 kcal
Összesen
3182
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához:
-
13.9g tojás17 kcal
-
14.7g cukor57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
25.2g finomliszt92 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
18.9g író8 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
A tetejére:
-
2.1g kókuszreszelék14 kcal
-
2.1g mandulapehely12 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
Az öntethez:
-
12.6g habtejszín37 kcal
-
2.7g narancslé1 kcal
Összesen
266
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
398
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.4 g
Zsír
-
Összesen 100.5 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 731 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4175.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 1015 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1678 mg
-
Nátrium 1088 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.2 g
-
Cukor 273 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 480.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 734 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 720 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 821 micro
Összesen
3182
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
A tetejére:
-
25 g kókuszreszelék
-
25 g mandulapehely
-
75 g cukor
Az öntethez:
-
150 ml habtejszín
Elkészítés
A tésztához:
- Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenünk és liszttel kiszórjuk.
- A tojásokat a cukorral, sóval és a narancshéjjal, kézi mixerrel kb. 5 perc alatt habosra kavarjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, átszitáljuk, majd az íróval váltakozva tojáskrémhez kavarjuk.
- A tésztát az előkészített formába simítjuk. A kókuszreszeléket elkeverjük a mandulapehellyel és a cukorral, majd a tésztára szórjuk.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük, ha nagyon barnulna, az utolsó 10 percre takarjuk le sütőpapírral.
- A tejszínt elkeverjük a narancslével. A süteményt kivesszük a sütőből, egy fa saslikpálcikával sűrűn megszurkáljuk, és a tejszínkeveréket egyenletesen ráöntjük. Kb. 30 percet a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1530
- Feltöltés dátuma: 2018. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egyszerű, gyors és finom sütemény. A süteményt még melegen, szeletekre vágva, tejszínhabbal tálaljuk.