r
Nosalty Logó

Narancsos-írós kevert sütemény kókuszos mandulaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Narancsos-írós kevert sütemény kókuszos mandulaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához:

A tetejére:

Az öntethez:

Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához:

A tetejére:

Az öntethez:

Összesen 3182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához:

A tetejére:

Az öntethez:

Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4175.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1015 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.2 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 3182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A tetejére:

Az öntethez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenünk és liszttel kiszórjuk.
  2. A tojásokat a cukorral, sóval és a narancshéjjal, kézi mixerrel kb. 5 perc alatt habosra kavarjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, átszitáljuk, majd az íróval váltakozva tojáskrémhez kavarjuk.
  3. A tésztát az előkészített formába simítjuk. A kókuszreszeléket elkeverjük a mandulapehellyel és a cukorral, majd a tésztára szórjuk.
  4. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük, ha nagyon barnulna, az utolsó 10 percre takarjuk le sütőpapírral.
  5. A tejszínt elkeverjük a narancslével. A süteményt kivesszük a sütőből, egy fa saslikpálcikával sűrűn megszurkáljuk, és a tejszínkeveréket egyenletesen ráöntjük. Kb. 30 percet a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1530
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors és finom sütemény. A süteményt még melegen, szeletekre vágva, tejszínhabbal tálaljuk.

Hozzávalók

A tésztához:

A tetejére:

Az öntethez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...