Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-diós-zabpelyhes keksz

Narancsos-diós-zabpelyhes keksz
Narancsos-diós-zabpelyhes keksz
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finomak a narancsos kekszek. Illatosak, izgalmasak, főleg, ha néhány illatos fűszerrel feltuningoljuk. Úgy elfogyott, hogy észre sem vettem, és már egy darab sem árválkodott a tálban. A zabpehelynek köszönhetően néhány keksztől jóllakhatunk. Szerencsémre fiam újabban szívesen visz kekszeket iskolai tízóraira. Siker!!!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancs kifacsart levébe beáztatjuk a zabpelyhet fél órára.
  2. A tészta összetevőit dagasztógépben összegyúrjuk.
  3. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  4. A pihentetett tésztából diónyi golyókat sodrunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Villával ellapítjuk.
  5. Tetejére ízlés szerint kandírozott citrushéjat szórhatunk.
  6. 170 fokos sütőben hőlégkeverésen 10-12 perc alatt megsütjük. (Ha barnulni kezd a széle, azonnal vegyük ki.)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 854
elküldve: 4
receptkönyvben: 119
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-zabpelyhes keksz, kandírozott citromhéjas tönkölykeksz, narancsos zabpehelykeksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

483
tönkölybúza liszt 20 dkg
zabpehely 5 dkg
dió 10 dkg
vaj 10 dkg
tojás 1 db
nádcukor 10 dkg
narancslé 1 narancsból nyert
zöld kardamom 1 kávéskanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
sütőpor 1 kávéskanál
kandírozott citromhéj 5 dkg