Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémleves mandulás túrógombóccal

Eperkrémleves mandulás túrógombóccal
Eperkrémleves mandulás túrógombóccal
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A feltét ötletét a Vidék Íze újságban találtam, és rögtön megtetszett. Bármilyen gyümölcslevest fel lehet vele dobni.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret alaposan megmossuk és összeturmixoljuk a tejjel és a tejszínnel, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, pár csepp citromlevelet és a vanília rúd kikapart magjait. Ízlés szerint édesítjük cukorral vagy mézzel. Hűtőbe tesszük és jól behűtjük tálalásig.
  2. A feltéthez a túrót villával összenyomkodjuk és hozzáadjuk a tejfölt. Reszelt citromhéjjal és porcukorral alaposan összekeverjük. Két kanál segítségével nagyobb galuskákat formázunk belőle, majd meghempergetjük pirított mandulában.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 776
elküldve: 24
receptkönyvben: 801
elkészítve: 50/63
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes eperkrémleves, eperleves tejszínesen, túrógombócos eperkrémleves

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Barbicsi
Barbicsi Thu, 2014-05-29 11:15

Habtejszín helyett jó a főzőtejszín, vagy szaladjak le inkább a boltba? :)

sabinge
sabinge Sat, 2014-05-17 13:50

Zseniális, egyszerű és villantós:) Köszönet érte!
Üdv: Szabina

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-05-10 15:55

Szia, jól sikerült, nekem összefutott sajna az eperleves, mert én még a többi anyaggal felturmixoltam. De így is finom lett, viccesek a galuskák! :)

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Sat, 2012-07-28 19:30

Kedves Bea!
Isteni!!!!!!!!!! Szemely szerint nekem sokkal jobban bejon ez a feltet verzio, mint a hagyomanyos turogomboc. Hamarabb is fogyaszthato, hiszen nem kell fozni. Kisfiam lelkesen repetazott es mind a 10 ujjat megnyalta utana :)
Gratulalok a recepthez!
Szep napot kivan: Chococat

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Sun, 2012-07-29 17:39

Kedves Chococat!
Nagyon szépen köszönöm! Örülök neki, hogy ízlett a családnak is! :) Az a legnagyobb bók! :)
Nekem is azért tetszett meg a feltét, mert gyorsabban készül el és szerintem még finomabb is, mint a főzött. Legalábbis ehhez a leveshez jobban illik.
Szép napot!
Üdv: bea

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2012-05-14 20:39

Szia Bea!
Nagyon tetszik ez a túrós feltét a gyümölcsleveshez és nagyon szép a fotó is! :) Ki fogom próbálni én is! Köszi az ötletet!
Üdv: Samiya

Lolli
Lolli / Lolli Fri, 2012-05-11 11:06

Isteni volt :) a túrós bigyókákat nem csináltam meg, csak egy evőkanálnyi tejszínhabot tettem a leves tetejére. hmmmm jó kis hűsítő volt :)

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Mon, 2012-05-14 11:41

:) Nagyon örülök, hogy ízlett! Azért próbáld majd ki a túrós bigyókákat is egyszer, nagyon jól illik hozzá. És köszi a visszajelzést! :)
üdv: bea

360
eper 50 dkg
tej 1 dl
habtejszín 2 dl
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
vanília 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 3 csepp
tehéntúró 20 dkg
tejföl 2 ek
porcukor 3 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
mandulapehely 3 dkg