r
Nosalty Logó

Narancslekváros zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Virág76
Narancslekváros zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 1001 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 7992 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 443 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1001 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    465.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3973.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    1985 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    870.5 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2717 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2546 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1993 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 7992 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 443 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A meglangyosított tejbe beleteszünk egy kis cukrot,1 ek lisztet és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a cukorral ,sóval, szódabikarbónával, összemorzsoljuk a margarinnal.
  3. A két tojássárgáját összekeverjük a rumaromával, ráöntjük a lisztes keverékre.
  4. A megfuttatott élesztőt is hozzáadjuk, majd alaposan összegyúrjuk.
  5. A tésztát legalább 1 órán keresztül hűtőben pihentetjük. Ezalatt ledaráljuk a diót, összekeverjük ízlés szerint cukorral.
  6. A tepsit vajjal kikenjük.
  7. A tésztát háromfelé osztjuk, az első lapot a tepsibe fektetjük, ezt megkenjük bőven lekvárral, és megszórjuk a dióval. A második lappal ugyanígy dolgozunk, majd ráborítjuk a harmadik lapot is. A felső lapot megszurkáljuk.
  8. Kicsit pihentetjük (kb .fél órát), majd előmelegített sütőben megsütjük (ez nálam kb. fél óra takaréklángon).
  9. A tetejét olvasztott csokival bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7219
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Narancslekváros zserbó
Virág76 35 recept

Gyerekkoromban nem nagyon szerettem a zserbót, mert mindig száraznak találtam. Amikor elkezdtem sütögetni, akkor a Magyar Konyha legjobb receptjei között találtam ezt a receptet, és "zserbót süssél" kívánságkor ezt próbáltam ki. Nagy sikere volt, egyáltalán nem hasonlít "gyerekkorom zserbójához", sőt azokhoz sem, amiket mostanában kóstoltam. A narancslekváros változat úgy történt, hogy a karácsonykor készített narancslekvár nekem is nagyon keserű lett, és megmaradt. Itt viszont tökéletesen megegyezett a diós cukorral... További ötlet még, hogy az üvegek alján kallódó lekvárokat össze lehet borítani, és vegyes gyümölcslekvárosan elkészíteni. A csokizás a tetején a férjem reszortja, ő ebben utolérhetetlen a családban.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek