r
Nosalty Logó

Pirított erdei gombák sült cukkinivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
edan
Pirított erdei gombák sült cukkinivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Sült cukkini elkészítése

Pirított gombák elkészítése

Összesen 201 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Sült cukkini elkészítése

Pirított gombák elkészítése

Összesen 810 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Sült cukkini elkészítése

Pirított gombák elkészítése

Összesen 40 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1496.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3072 micro
Összesen 201 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5987.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    4068 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1754.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    1206 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    966 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12286 micro
Összesen 810 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 40 Kcal

Hozzávalók

Sült cukkini elkészítése

Pirított gombák elkészítése

Elkészítés

Sült cukkini elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A cukkiniket daraboljuk fel hosszában 3-4 mm széles csíkokra, sózzuk meg a csíkokat, és helyezzük egy szűrőbe, hogy le tudjon csepegni a leve. Hagyjuk állni 15 percig.
  2. A fokhagymagerezdeket préseljük át/reszeljük le, és keverjük a borssal együtt az olívaolajhoz.
  3. A cukkini csíkokat egy papírtörölközővel szárítgassuk le, helyezzük őket egy akkora tepsibe, melyben egymás mellé férnek, kenjük meg őket a fokhagymás olajjal, és süssük meg 10 perc alatt a sütő grillező fokozatán, vagy nagyon magas hőfokon. Sütő hiányában száraz serpenyőben süssük mindkét oldalukat 2-2 percig.

Pirított gombák elkészítése

  1. A gombákat tisztogassuk meg a szennyeződésektől (van, aki csak ecsettel tisztogatja, én bevallom: ha nagyon piszkosak, akkor folyóvíz alatt meg szoktam mosni őket, de semmiképp se áztassuk vízbe), és aprítsuk fel őket nagyobb darabokra.
  2. Kockázzuk fel a hagymát is, és pároljuk üvegesre 1-2 evőkanálnyi olívaolajban (az is jó, ami esetleg a cukkinikenegetésből visszamaradt).
  3. Ha megpárolódott a hagyma, öntsük hozzá a gombákat, és teljes hőfokon kezdjük pirítani, közben fűszerezzük meg a sóval, borssal, majoránnával. Ha elfőtt a leve, akkor zárjuk el alatta a tüzet, és szórjuk rá a felaprított petrezselymet. Cukkinivel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33×30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8988
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Ez egy őszies, de nagyon kellemes ízvilágú zöldséges főétel, melyet mégis különlegessé tesznek az erdei gombák.

Hozzávalók

Sült cukkini elkészítése

Pirított gombák elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek