r
Nosalty Logó

Nagyon finom almás pite

Bodnár Évi
Nagyon finom almás pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

595
Kalória
6.9g
Fehérje
91.6g
Szénhidrát
23.5g
Zsír
173.5g
Víz
50.6g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
46.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4755 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 595 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    188.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4674.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1998 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    732.5 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1387.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 4755 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összeállítjuk, kicsit kidolgozzuk, majd hűtőbe tesszük pihenni, amíg a töltelék elkészül.
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk , majd káposztareszelőn lereszeljük. Megszórjuk a cukorral a citrom levével, a csipet sóval és 10-15 percig állni hagyjuk, amíg elolvad és levet ereszt. Két tenyerünk közt enyhén nyomkodjuk ki a levét úgy, hogy maradjon is benne. Egy lábasba rakjuk, hozzáadjuk a megmosott és beáztatott mazsolát, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és lassú tűzön, kevergetve 2-3 perc alatt átpároljuk, majd teljesen kihűtjük.
  3. A tésztát megfelezzük, lisztezett felületen tepsi méretűre nyújtjuk. Picit megszórjuk liszttel a tetejét, majd nyújtófára tekerve beleterítjük a tepsibe. (Nem kell alá papír, és kizsírozni sem kell!)
  4. A tésztára egyenletesen rásimítjuk a kihűlt tölteléket, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk, nyújtófára tekerve ráillesztjük az almaréteg tetejére. Ha van kedvünk, kicsit cifrázzuk meg a tésztát.
  5. Mivel elég sok a töltelék benne, fontos, hogy egy villával 2-3 centiméter távolságban átszúrjuk a tepsi aljáig, hogy a gőz el tudjon távozni sülés közben.
  6. A tetejét megkenjük egy „S”-es méretű, felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha spórolni akarunk a tojással, kevés cukros tejjel is átkenhetjük. De ha a tésztához nagyobb tojást használunk, 1 evőkanálnyi fehérjét vegyünk el belőle, ezt keverjük össze 1 kanál tejföllel és ezzel kenjük át a tészta tetejét. Így nem kell újabb tojást használni. Az alma héját NE dobjuk ki, tálcán kiterítve hűvös helyen eláll, de radiátoron ki is száríthatjuk. Teafőzéskor a teafilter mellé 1-1 almányi mennyiségű héjat is rakjunk a vízbe. Nagyon jó ízt ad a teánknak és egészséges is! Legfinomabb a gyömbér teával együtt.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek