Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábéleves 3. - egyszerűen

Karalábéleves 3. - egyszerűen
Karalábéleves 3. - egyszerűen
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a leves öröktől létezik, és annyira egyértelmű, és annyira egyszerű, hogy szegénynek még sztorija sincs.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet gazdagítani egy tojásból és egy púpos ek lisztből készült galuskával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt zöldségeket kockára vágjuk.
  2. Egy lábosban az olajat felmelegítjük, és rátesszük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve nagyon kis lángon, saját levében megdinszteljük. Néha megkeverjük, nehogy lekapjon. Ha a levét elfőné, pici vízzel pótoljuk.
  3. Ha a zöldségek már majdnem puhák, megszórjuk pirospaprikával és az evőkanál liszttel, és vigyázva összeforgatjuk, nehogy a zöldségek összetörjenek.
  4. Fokozatosan, kevergetve felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Felforraljuk (vigyázat, könnyen kifut!), és néhány percig lassú tűzön főzzük.
  5. Végül beletesszük a picire aprított petrezselyemzöldet, de ezzel már csak egy percig hagyjuk főni.
  6. Tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 791
elküldve: 3
receptkönyvben: 288
elkészítve: 24/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

egyszerű karalábéleves, gyors leves karalábéból

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libelle88
libelle88 Wed, 2013-07-24 14:46

Kedves Fahéj,
nagyon tetszenek a receptjeid... agyba-főbe mentegetem el őket. :D örülök, amikor vki nem veszi készpénznek, h az egyszerűbb recepteket is mindenki ismeri. élmény felfedezni ezeket is, mert sokszor elfelejtődnek v új variációt ismerhetünk meg. köszi, és csak így tovább! :)))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-07-24 16:27

Kedves Libelle!
Köszi a szavaidat! :) Úgy érzem, kissé átbillentek a receptek a firnyákos, trükkös, a más országbeli, a különleges alapanyagos felé. Pedig nincs mindig ideje az ember lányának a konyhában brillírozni, sokszor gyorsan és kevésből kell varázsolnunk valami finom ételt az asztalra. Ezeknek az ételeknek épp az egyszerűsége a erénye, mert nincs bennük semmi különleges, semmi "akrobakika", és mégis istenien ennivalóak. :) Nagyon szeretem őket, mert mindig kihúznak a pácból, ha nincs időm (meg pénzem), s ráadásul a régi otthoni ízeket juttatják eszembe, amiknek igenis, hogy át kell hagyományozódniuk nemzedékről nemzedékre.
További jó sütés-főzést!
Üdv: Fahéj

Dettinka
Kömény / Dettinka Mon, 2011-11-14 15:09

Régóta keresem a tökéletes karalábéleves-élményt. Megtaláltam. Lehet ha sztorija lenne, már nem ilyen lenne! Köszönöm!

moncsicsi83
moncsicsi83 Tue, 2011-05-24 12:02

Életem első karalábélevese minden téren. Most ettem és készítettem először. Finom lett nagyon! :) Köszönöm a receptet!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-05-27 10:05

Szívesen! Nem kell mindig bonyolult, az egyszerű is lehet finom. Üdv: Fahéj

bokine
bokine / bokine Mon, 2011-02-21 23:10

Pont így készítette párom édesanyja is. Azóta én is így készítem, nagyon finom. Puszi:Erika

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-02-21 20:38

Szegény kis karalábéleves... Még története sincs, de nem is kell, mert tudjuk, hogy nagyon finom, s talán picit tavaszt idéző.
Puszi, Edit.

108
karalábé 2 db
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 kk
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tejföl 1 ek
víz 1.5 l