r
Nosalty Logó

Muffin húsvétra

Ludányi Emőke
Muffin húsvétra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

198
Kalória
5.9g
Fehérje
14.7g
Szénhidrát
12.6g
Zsír
48.5g
Víz
76.6g
Koleszterin
990.9mg
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    2205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28518 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    26459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    582 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    659 micro
  • α-karotin
    1569 micro
  • β-karotin
    4846 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2838 micro
Összesen 2349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2508.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    2327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. A sárga répát kis kockára vágjuk és megpirítjuk egy e.k. olíva olajon.
  2. A spárgát megtisztítjuk és 3 mm karikára vágjuk a zöldhagymával együtt, a sajtot lereszeljük.
  3. A lisztet átszitáljuk és a szódabikarbonával elvegyítjük.
  4. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és a medvehagyma leveleket is.
  5. A medvehagyma csíkokat a sonkacsíkokba tekerjük.
  6. A keményre főzött tojást kockákra vágjuk.
  7. A nyers tojásokat az olajjal és a tejföllel kikeverjük.
  8. A nyers tojásos tésztát összekeverjük a liszttel, a reszelt sajttal ,a főtt tojással, fűszerekkel.
  9. A kihült sárgarépát, a spárgával, zöld hagymával összekeverjük a tojásos liszttel és a muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk.
  10. A sonkás medvehagymás tekercseket 3 cm hengerekre vágjuk és egyenlően elosztva a muffinokba szúrjuk.
  11. Előmelegített sütőben megsütjük kb. 30 perc alatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x10

Sajtos muffin receptem alakítottam át egy zaftosabb változatuvá, felhasználva a zöldségeket és a főtt tojást, egy francia zöldségkenyér mintájára.

További receptek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...