r
Nosalty Logó

Sült zöldség muffinformában

OsztriGa
Sült zöldség muffinformában
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

516
Kalória
33g
Fehérje
14.4g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
302.6g
Víz
601.6g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2058 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2049.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    302.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    1340 micro
  • β-karotin
    3214 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1457 micro
Összesen 516 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8197.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1860 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2132 mg
  • Nátrium
    3743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1210.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2849 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    518 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    1815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1555 micro
  • α-karotin
    5360 micro
  • β-karotin
    12858 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5828 micro
Összesen 2058 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. A káposzta torzsáját kivágjuk, a leveleit vékony szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd szintén vékonyan felszeteljük. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony szeletekre, majd keskeny csíkokra metéljük. Ugyanígy készítjük elő a cukkinit, csak azt nem kell meghámozni. A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a káposztát, és kb. 5 percig fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a többi szeletelt zöldséget, és kb. 10 percig pirítjuk őket.
  3. Hozzáadjuk a szójaszószt, sózzuk, borsozzuk, egy perc után levesszük a tűzről.
  4. Muffinsütőt kibélelünk sütőpapírral, belehalmozzuk a zöldséget, mindegyikre ütünk egy egész tojást, tetejét megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Párolt vagy sült zöldségeket imádom. Kicsit játszottam a formákkal. Ez sikeredett. Fiam imádta.

További receptek

Banánkenyérmuffin

Ezek az édes kis banános muffinok nagyszerű nassolnivalók olyanoknak, akik gyors és megúszós desszertre vágynak, akik időhiányban szenvednek, vagy akik hátuk közepére sem kívánnak egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.