Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos ricottával töltött csirkemuffin

Spenótos ricottával töltött csirkemuffin
Spenótos ricottával töltött csirkemuffin
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Múlt héten a munkahelyemen a szokásos időben rám tört a farkaséhség... ez nem meglepő, nap mint nap megtörténik velem :). Ilyenkor jön a szokásos körkérdés: "Na lányok, mit rendeljünk?" Én úgy döntöttem, hogy valami olaszos finomsággal lepem meg magam, és találtam is egy étterem kínálatában egy finomságot, ami ígéretesen hangzott: "Spenótos ricottával töltött csirkemell" ...hmm, nyami, ez finom lesz. Meg is rendeltem azonnal. Mikor megérkezett kétkedve néztem, hogy szegény elég sápadtka, de gondoltam, nem szabad a külső alapján ítélkezni, lássuk mi van belül. Felszúrtam a villámra egy falatot, és felkészültem az ízélményre... de semmi. Szó szerint semmi! Olyan se íze, se bűze étel. Sótlan is, kemény is, fura is... "de miért?" gondoltam - hisz ezekből az összetevőkből akár finomat is lehetne csinálni, de mégsem az. Éhen maradtam.

Elhatároztam, hogy a hétvégén ki fogom kísérletezni ennek az ételnek a finom verzióját, és addig nem nyugszom, míg el nem érem azt az ízt, amit érezni akartam. Eddig jutottam, aki akarja próbálja ki.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Jázmin rizsből készült rizibizivel tálaltam.

A szárított paradicsomot a nagyobb bevásárló központok "nemzetközi ételek" osztályán szoktam venni, vagy az olasz, vagy a görög ételeknél.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk (az a jó, ha minél nagyobbra sikerülnek). Mindkét oldalát besózzuk, és meghintjük pirospaprikával (csak a színe miatt, én nem szeretem, ha sápadt fehér a csirkemell).
  2. 12 poharas muffinformát vékonyan kikenünk olívaolajjal, és a poharakat kibéleljük a csirkemellekkel, jól belenyomkodjuk, hogy felvegye a mélyedés formáját. A kilógó hússzélekre még szükség lesz.
  3. Egy kisebb lábosban hevítünk egy kis olívaolajat, amiben az apróra vágott fokhagymát kicsit megfuttatjuk, majd beletesszük a félig kiengedett spenótot, sózzuk, borsozzuk és kb. 5 perc alatt készre főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni.
  4. Keverőtálba tesszük a ricottát, majd összekeverjük a kihűlt spenóttal, reszelt parmezánnal (ebből egy kicsit hagyjunk meg a tetejére is) és az nagyobb darabokra vágott szárított paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd két tojást is belekeverünk.
  5. A keveréket a hússal kibélelt formákba töltjük, majd a kilógó hússzeletekkel lezárjuk a tetejét. Ahol úgy látjuk, hogy a hús alól még kikandikál a zöld töltelék, oda érdemes egy vékonyabb szelet húst teríteni, máskülönben sütés közben szépen ki fog "mászni" belőle a massza :). A tetejére a maradék reszelt parmezán ráhalmozzuk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Sütés után érdemes 10-15 percig a formában pihentetni, így könnyebben kijön a formából, és biztosan egyben is marad a muffin.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 929
elküldve: 3
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

SzBeuska

Mióta szakács: 2011.04.06.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: muffin
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkemuffin, spenótos-ricottás csirkefalatok

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-11-05 21:30

Beus, ez egy szép recept! Guszta és tuti finom!
Elmentettem.
Eszter

480
csirkemell filé 3 db
spenót 30 dkg
ricotta 50 dkg
parmezán sajt 15 dkg
szárított paradicsom 15 dkg
tojás 2 db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint